Musavideofestarit vie yleisönsä kantaaottavalle matkalle maailman ympäri
Oulun Musiikkivideofestivaalien ohjelmisto on nyt kokonaisuudessaan julkaistu. Festivaaleilla matkustetaan Iranin, Pakistanin, Japanin ja Yhdysvaltojen kautta olympialaisiin valmistautuvaan Brasiliaan saakka. Yhteiskunnalliset teemat ovat vahvasti esillä erikoisnäytösten, elokuvien ja kotimaisen kilpailun näytösten muodossa.
Pakolaiskriisiä käsitellään niin erikoisnäytöksissä kuin elokuvissakin. Raving Iran seuraa kahden DJ:n kamppailua klubijärjestäjinä Teheranin teknopiireissä. Uupuneina tilanteeseen, jossa heidät voidaan pidättää koska tahansa, kaksikko haaveilee paosta Eurooppaan. Elokuva vie katsojan sisälle kahden ihmiskohtalon ahdinkoon ja valottaa erään pakolaisryhmän psykologisia motiiveja.
Zeitgeist-erikoisnäytös sekä kotimaisen kilpailun Kuvia Suomesta -näytös käsittelevät kumpikin yhteiskunnallisia teemoja eri näkökulmista. Kuvia Suomesta vie katsojan matkalle Suomen henkiseen tilaan ja Zeitgeist syventyy muun muassa pakolaiskriisiin, rasismiin ja poliisiväkivaltaan.
Livesäestys ja tanssiesitykset elävöittävät elokuvanäytöksiä
Avajaisnäytöksenä nähtävä herkkä ja rehellinen dokumenttielokuva Strike a Pose palauttaa katsojan käänteentekevään hetkeen popmusiikin historiassa ja esittelee nuorukaiset, jotka keksivät vogue-tanssityylin. Elokuva pureutuu myös Madonnan ympärillä olevaan henkilömyyttiin sekä AIDS-kriisiin. Räävitön ja hauska dokumenttielokuva Inside the Mind of Favela Funk tutustuttaa katsojat Rio de Janeiron faveloissa syntyneeseen äärimmäisen pornografiseen musiikkityyliin ja maailmaan sen ympärillä. Molempien esitysten alussa nähdään elokuvaan liittyvät vogue- ja twerk-tanssiesitykset.
Vuonna 1927 valmistunut dokumentaarinen mykkäelokuva Berliini, suurkaupungin sinfonia on saksalaisen Walther Ruttmannin poeettinen ja hengästyttävä mestariteos, joka käynnisti kaupunkisinfonioiden aikakauden. Lamanjälkeisen Berliinin visuaaliseen ilotulitukseen elektronisen livesäestyksen loihtii teknotuottaja, muusikko Aki Latvamäki (Tuomas Henrikin Jeesuksen Kristuksen Bändi, Artificial Latvamäki).
Lisäksi ohjelmistossa on luvassa muun muassa TAFFin eli Turku Animated Film Festivalin kanssa yhteistyössä koottu animaatiomusiikkivideonäytös lapsille sekä tanssielokuvafestivaali Loikan kanssa suunniteltu näytös.
Oulun Musiikkivideofestivaalien yhteydessä järjestetään ensimmäistä kertaa Pimeä Festivaali. Radisson Blu -hotellin ravintola Toivossa ja legendaarisessa 45 Specialissa esiintyy 13 ajankohtaista, vaihtoehtoista ja urbaania artistia mm. Reino Nordin, Elias Gould, Töölön Ketterä sekä KANi.
Festivaalien päätapahtumapaikkana toimii Kulttuuritalo Valve. Pääsymaksuttomissa näytöksissä Valveella ja Snooker Timessa valkokankaalle heijastetaan 349 uutta kotimaista musiikkivideota. Kotimaisen kilpailun voittajat palkitaan Pumpeligaalassa Radisson Blun ravintola Toivossa lauantaina 27. elokuuta.
Oulun Musiikkivideofestivaalit järjestetään 24.–28. elokuuta osana Oulun juhlaviikkoja. Festivaalien aikataulu julkistetaan ja lipunmyynti festivaaleille alkaa 5. elokuuta. Festivaalien liput ovat saatavilla Valveen lippumyymälässä (ke–su 12–19). Pumpeligaalan liput ovat saatavilla myös Ticketmasterin verkkokaupasta ja myyntipisteistä.
Koko ohjelmisto nähtävissä osoitteessa: www.omvf.net