Oulun juhlaviikot on festivaalien ja satojen tapahtumien elokuu

Oulun juhlaviikot on kuuden festivaalin ja lisäohjelmiston elokuinen kokonaisuus, josta nauttii vuosittain noin 60 000 kävijää. Oulun juhlaviikot järjestetään 31.7.–31.8.2024.

Oulun juhlaviikkojen jäsentapahtumia ovat Elojazz, Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaali, Oulun Muusajuhlat -sanataidefestivaali, Oulun Taiteiden Yö, Oulun Musiikkivideofestivaalit, Ilmakitaransoiton MM-kisat ja Flow Productions. Ohjelmistoon kuuluu lisäksi Oulun juhlaviikkojen ekstroja: makrokonsertti, paikallisia kykyjä esiin nostava tapahtuma, kuoropäivä sekä ohjelmaa lapsille.

Oulun juhlaviikkojen jäsenet järjestävät elokuussa vakiintuneita, korkeatasoisia kulttuuritapahtumia, jotka eivät kilpaile ohjelmistollaan vaan täydentävät toisiaan. Oulun juhlaviikot on Finland Festivalsin jäsen ja kuuluu VisitOulun verkostoon. Oulun juhlaviikoilla on Ekokompassi-ympäristösertifikaatti.

Lataa juhlaviikkojen logot ja tapahtumien promokuvia mediakansiosta.

Oulun juhlaviikkoja koordinoi Oulun kulttuuritapahtumayhdistys

Joulukuussa 2010 perustettu Oulun Kulttuuritapahtumayhdistys ry koordinoi Oulun juhlaviikkoja ja toimii seudullisen tapahtumaverkoston kehittäjänä. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää kulttuurin ja taiteen saavutettavuutta Oulun seudulla sekä vahvistaa alueen kulttuuritoimijoiden toimintaedellytyksiä.

Yhdistyksen puheenjohtajana toimii Paavo J. Heinonen. Hallituksen muodostavat Pirjo Yli-Maunula, Inka Koutaniemi, Kari Miettunen, Terhi Mustonen, Jyrki Schroderus ja Jukka Takalo sekä varajäsenet Joonatan Hamari, Annikki Kestilä ja Jenny Kilponen. Puheenjohtaja ja hallitus valitaan yhdistyksen vuosikokouksessa maalis-huhtikuussa.

Yhdistys työllistää ympärivuotisesti neljä henkilöä ja kesäsesonkina tusinan verran työntekijöitä kymmenien taiteilijoiden lisäksi. Yhdistys omistaa Ilmakitaransoiton MM-kisoja tuottavan Airnest Productions Oy:n.

Yhdistys on Oulun kaupungin kulttuurin sopimuskumppani. Yhdistyksen toimintaa tukee myös opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lisätietoa yhdistyksen kehittämistoiminnasta ja palveluista

Oulun kulttuuritapahtumayhdistys on syrjinnästä vapaa yhdistys

Oulun kulttuuritapahtumayhdistys on syrjinnästä vapaa yhdistys. Tasa-arvoisen ja yhdenvertaisen kohtelun vaatimukset pohjautuvat tasa-arvolakiin, yhdenvertaisuuslakiin ja työturvallisuuslakiin. Näihin lakeihin perustuvat velvoitteet ja oikeudet koskevat kaikkia toimintaamme ja tapahtumiimme osallistuvia. Emme hyväksy rasismia, ikäsyrjintää, seksismiä, heteroseksismiä, transfobiaa, ableismia, luokkasyrjintää tai kehokommentointia. Emme tee oletuksia ihmisten identiteetistä, sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta, taustasta, kehosta tai kokemuksista – emme myöskään kysele niistä. Jokainen saa kertoa itsestään sen mitä kokee tarpeelliseksi ja mielekkääksi. Emme käytä kieltä, joka on toisille loukkaavaa tai alistavaa. Tarkkuus kielenkäytössä edistää turvallisemman tilan luomista.

Kohtelemme toisiamme kunnioittavasti ja tasa-arvoisesti. Kunnioitamme toistemme rajoja. Tiedostamme omat ennakkoluulomme ja etuoikeutemme, ja vastaamme rakentavaan kritiikkiin asiallisesti ja korjaamalla käytöstämme.

Emme ole täydellisiä ja välillä epäonnistumme. Kannustamme toisiamme ottamaan vastuun sanoistamme, teoistamme ja epäonnistumisistamme.

Turvallisemman tilan periaatteet

Kunnioita.
Anna toisille tilaa, kiinnitä huomiota sanavalintoihisi ja muista ihmisten moninaisuus. Älä pilkkaa, ivaa, halvenna tai nolaa ketään puheillasi tai teoillasi. Pyydä tilaa myös itsellesi tarvittaessa.

Älä oleta.
Kunnioita jokaisen itsemäärittelyoikeutta äläkä tee oletuksia esimerkiksi toistensukupuolesta, taustasta, perhesuhteista, terveydentilasta tai kyvyistä.

Puutu.
Mikäli todistat häirintää tai muuta epäasiallista kohtelua, älä jää sivustakatsojaksi.

Kuuntele ja opi.
Kohtaa uudet aiheet ja henkilöt ennakkoluulottomasti, ota jokainen vastaantuleva asia ja tilanne mahdollisuutena oppia uutta ja kehittyä.

Rentoudu.
Erehtyminen ja kysyminen on sallittua. Jos loukkaat toista, pyydä anteeksi ja pyri myös antamaan anteeksi toisille, jos he tarkoituksettomasti loukkaavat sinua.

Mikäli kohtaat tai todistat epäasiallista kohtelua, sinulla on oikeus puuttua siihen. Voit myös ilmoittaa asiasta tapahtuman järjestäjille tai osoitteeseen info@oulunjuhlaviikot.fi.

Oulun juhlaviikkojen jäsenet

ElojazzOulunsalo SoiOulun MuusajuhlatOulun Taideiden YöOulun MusiikkivideofestivaalitIlmakitaransoiton MM-kisatFlow Productions
chevron-down