nainen istuu lattialla ja nojaa mieheen joka istuu penkillä oikealta tulee naamaripäinen eläinhahmo sumun keskeltä
Uutiset

Vihreät Niityt ensi-iltaan Oulun juhlaviikoilla

Flow Productionsin uusi teos Vihreät Niityt saa ensi-iltansa 23.8.2024. Joka toinen vuosi Oulun juhlaviikoilla on saatu nauttia hämmästyttävistä monitaiteellisista teoksista, jotka imaisevat katsojat sisäänsä kokemaan kaikilla aisteilla. Vuoden tapauksen liput ovat nyt myynnissä.

Vihreät Niityt on Oulun teatterin ja Flow Productionsin ensimmäinen yhteistuotanto. Vihreät niityt on audiovisuaalinen elämys, immersiivinen mysteerinäytelmä entisessä kuurojen koulussa, Tuirassa, jonka maagisissa puitteissa jokainen katsoja kulkee omaa polkuaan. Immersiivisyys tarkoittaa tässä yhteydessä esitystä, jonka maailmaan katsoja uppoaa ja saa osin valita oman kulkureittinsä ja kokemisen tapansa.  

David Lynchin tuotannosta inspiraationsa saanut teatteria, nykytanssia ja -sirkusta yhdistävän esityksen tapahtumat sijoittuvat vuoteen 1952, jolloin Suomessa järjestettiin olympialaiset, Armi Kuusela kruunattiin Miss Universumiksi ja viimeinen sotakorvausjuna lähti kohti Neuvostoliittoa. 

Vihreät niityt on Marko Järvikallaksen kirjoittama mysteerinäytelmä, jonka kantaesityksen ohjaavat Janne Saarakkala ja Pirjo Yli-Maunula. 

Teoksessa esiintyy 6 teatterin näyttelijää (Heli Haapalainen, Henri Hakola, Jaana Kahra, Titta Toivanen, Henri Tuominen, Elina Ylisuvanto)  ja 5 Flow’n tanssi-ja sirkustaiteilijaa (Katariina ja Jared van Earle, Silja Tuovinen, Milla Virtanen ja Nikke Launonen.) Flow’n riveistä mukana ovat lisäksi valosuunnittelija Jukka Huitila ja äänisuunnittelija Anssi Laiho. Lavastuksen suunnittelee Kalle Nurminen Oulun teatterista ja puvustuksen Paula Koivunen. 

Liput ovat nyt myynnissä Oulun teatterin lipunmyyntikanavilla. 

Vihreät niityt | Ensi-ilta 23.8.2024 | Entinen kuurojen koulu (osoite Lossikuja 6, Tuira) 

Yhteistyön kehittäminen Oulun teatterin kanssa käynnistyi vuonna 2022 Flow´n tuotannossa Varikko, jossa vieraili kaksi näyttelijää Oulun teatterista. Vihreiden Niittyjen jälkeen yhteistyö jatkuu Oulun kulttuuripääkaupunkivuonna 2026 toteutettavalla Faravidin Maa -teoksella.


Lisää ajankohtaista

chevron-down