nainen makaa penkillä selällään jalat koukussa kädet vatsan päällä ja katsoo kameraan. naisen pitkät hiukset roikkuvat penkiltä lattiaa kohti
Uutiset

Christelle Mas Oulunsalo Soin vuoden kuvataiteilija

Oululainen valokuvataiteilija Christelle Mas on valittu Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaalin vuoden kuvataiteilijaksi. Laajasti eri medioiden kanssa työskentelevä Mas yhdistelee taiteellisia ja tieteellisiä menetelmiä käyttäen hyödyksi pehmeitä materiaaleja, installaatioita, videoita ja valokuvia. Vuoden kuvataiteilija on valittu yhteistyössä Photo North – Pohjoisen valokuvakeskuksen kanssa. 

“Monimediaisesti työskentelevä Christelle Mas tutkii teknologian ja ihmisen suhdetta, tulevaisuuden skenaarioita ja lajien välisiä vuorovaikutussuhteita, mikä tekee hänestä ajankohtaisen taiteilijan. Pehmeitä materiaaleja, installaatiomaisia elementtejä ja videota yhdistelevä näyttely Oulunsalon kirjastossa laajentaa valokuvan käsitettä ja kutsuu uppoutumaan moniulotteiseen ja ehkä hieman humoristiseen tulevaisuuden utopiaan.” kommentoi Photo North – Pohjoisen valokuvakeskuksen toiminnanjohtaja Darja Zaitsev

Mas tutkii teoksissaan ihmisen yhteyksiä teknologiaan ja muihin lajeihin, kuvitellen usein tulevaisuuden skenaarioita, joissa geneettisesti muunnellut lajit elävät yhdessä ihmisten kanssa tuntemattomassa ympäristössä. Töissä rajat tieteen ja mytologian, sekä luonnollisten ja keinotekoisten elementtien välillä hämärtyvät.

Masilla on taiteen maisterin tutkinto Pariisin Sorbonnen yliopistosta, jossa hän suoritti myös taiteen filosofian kandidaatin tutkinnon. Hänen töitään on ollut esillä lukuisissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä sekä Suomessa että kansainvälisesti. Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaalin visuaalista ilmettä kuvittaa tuttuun tapaan vuoden kuvataiteilijan teos.

Oulunsalo Soi -festivaalia vietetään 27. kertaa 7.–11. elokuuta Oulun seudulla osana Oulun juhlaviikkoja. Festivaalin ohjelma julkaistaan toukokuussa.


Lisää ajankohtaista

chevron-down