Uutiset

Musavideofestareiden koko ohjelmisto & aikataulu julkaistu

Oulun Musiikkivideofestivaaleilla juhlitaan rakkautta, tasa-arvoa ja naisenergiaa seksiä ja seksuaalisuutta unohtamatta. Elokuun viimeisellä viikolla vietettävän festivaalin ohjelmisto aikatauluineen on nyt kokonaisuudessaan julkaistu. Valkokankaalle heijastetaan pääsymaksuttomissa näytöksissä lähes 400 uutta kotimaista videota.

Erikoisnäytöksissä nähdään seksi-, avaruus- ja naistekijäteemaisten videoiden lisäksi muun muassa pohjoismaisen musiikkivideoalan huippuja Nordic Music Video Awards –voittajien myötä. Toista kertaa järjestetyssä NMVA-kilpailussa palkittiin niin kuvaajia, lavastajia kuin ohjaajia, ja näytöksessä pääsee ihastelemaan nimenomaan isolta kankaalta nautittavia valopilkkuja Tove Styrkestä Timbuktuun ja palkintoja kahmineeseen Röyksoppiin.

Festivaalilla pääsee tutustumaan myös brittiläisen Radar-sivuston avulla syntyneisiin videoihin. Radar on demokratisoinut musiikkivideoiden tilausprosessin, sillä sen avulla mikä tahansa bändi voi teettää itselleen videon. Palvelu toimii välittäjänä musiikkivideotekijöiden, muusikoiden ja levy-yhtiöiden kesken.

Elokuvaohjelmistoa täydentävät artisti-ikoni, tasa-arvon äänitorvi ja liftari

Amy-dokumentti pureutuu kiistatta brittiläisen musiikin suurimpiin ikoneihin kuuluvan Amy Winehousen elämään sensaatio-otsikoiden läpi. Vanhaa ja uutta kuvamateriaalia ennennäkemättömällä tavalla yhdistävä dokumentti kertoo tarinan lahjakkaasta artistista, joka menehtyi aivan liian varhain.

Festivaalin tasa-arvo-teemaa täydentää Glamour & The Squalor –dokumentti, joka kertoo legendaarisesta radio-dj:stä Marco Collinssista. Hänen roolinsa Seattlen grunge-liikkeessä sen alkuaikoina oli merkittävä, kun hän esimerkiksi nosti Nirvanan tapetille täydestä pimennosta. Iso osa kulttuurivallankumouksesta toiseen matkaavaa elokuvaa ja sen valovoimaista päähenkilöä on taistelu tasa-arvoisen avioliittolain puolesta.

Musiikillinen matkaelokuva Midnight Sun vie katsojan halki Suomen, Ruotsin ja Norjan. Ohjaaja Javier Sobremazas matkaa liftaten kohti pohjoista ja kuvaa matkan varrella jokaiselle kohtaamalleen bändille musiikkivideon. Kuvattavien yhtyeiden joukossa on oululainen Nuoret Marttyyrit, joka esiintyy puoliakustisesti festivaaleilla perjantain näytöksen yhteydessä.

Liikkuvan kuvan lisäksi keskusteluja musiikkivideouran rakentamisesta ja elävää musiikkia

Punaisena lankana tämän vuoden keskustelutilaisuuksissa on musiikkivideouran rakentaminen. Elokuvateatteri Studiolla pidettävissä, pääsymaksuttomissa tilaisuuksissa kuullaan nuoria lupauksia, alan veteraaneja ja kansainvälisiä vieraita. Brittiläisen Radar-palvelun perustaja Caroline Bottomley kertoo työstään ja musiikkivideouran rakentamisesta, kun taas Hannu Aukian vetämässä mestariluokassa syvennytään Aukian monipuoliseen musiikkivideorepertuaariin. Lisäksi keskusteluissa pureudutaan musiikkivideoihin artistin promootiovälineenä ja kotimaisten naistekijöiden ajankohtaisiin teemoihin.

Liveklubeilla lavalle nousevat viime vuoden Kultapumpeli-videosta tuttu Le Roi 45 Specialin keskiviikkoillassa, uutta levyä työstävä Pintandwefall Rotos Loves Silakka –klubilla niinikään 45 Specialissa perjantaina ja ensimmäistä kertaa Oulussa esiintyvä Horse Attack Sqwad Never Grow Oldissa lauantaina. Lisäksi Oulu Showcase esittelee kuumimpia oululaisartisteja festivaaliviikonloppuna.

Videot kovatasoiseen kilpailusarjaan valittu

Kotimaiseen kilpailuun lähetetyt 388 videota jaettiin esiraadituksessa kilpailu- ja katselmusnäytöksiin. Yhdeksän kovatasoisen kilpailunäytöksen lisäksi 23 katselmusnäytöstä tarjoavat runsaasti laadukkaita audiovisuaalisia elämyksiä. OMVF esittää kaikki videot festivaalin aikana pääsymaksuttomissa näytöksissä.

Kilpailunäytösten videot järjestettiin toista kertaa temaattisiin kokonaisuuksiin tekijän mukaisen aakkosjärjestyksen sijasta. Näytösjako on esillä osoitteessa www.omvf.net/fi/kotimainen-kilpailu/.

Sekä kilpailu- että katselmusnäytösten videot ovat mukana Kansanpumpeliäänetyksessä. Omaa lempivideotaan voi äänestää osoitteessa http://omvf.inertica.fi, jossa kaikista videoista on katsottavissa lyhyet näytteet. Äänestysaikaa on lauantaihin 29. elokuuta klo 14 saakka. Kaikille osallistujille lahjoitetaan 16.9. ilmestyvä Soundin numero, ja äänestäjien kesken arvotaan kolme Soundin vuosikertaa ja OMVF-tuotteita. Kansanpumpelin voittaja selviää Pumpeligaalassa Uudella Seurahuoneella lauantaina 29. elokuuta.

Festivaalin lipunmyynti alkaa 7. elokuuta Kulttuuritalo Valveen lippumyymälässä osoitteessa Hallituskatu 7. Kotimaisen kilpailun ja katselmuksen näytökset Kulttuuritalo Valveella ja Snooker Timessä ovat pääsymaksuttomia. Muiden videonäytösten liput 3–4€ ja elokuvanäytökset 6€. Pumpeligaalaan liput myydään Kulttuuritalo Valveen lippumyymälästä, mutta liput 45 Specialin ja Never Grow Oldin klubeille myydään ovelta.

www.omvf.net


Lisää ajankohtaista

chevron-down