Uutiset

Kahdenkeskisen taiteen tekijät ja kokijat kohtaavat 4.-6.8.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma on kasvanut ja siihen osallistuu taiteilijoita eri puolilta Suomea. Linnansaaren avoimen kaupunkitapahtuman lisäksi luvassa on myös taidekiertue hoivalaitoksiin.

Mikä on Kehä?

Kehä on monitaiteellinen festivaali kahdelle. Festivaalin kaikki teokset toteutetaan yhdelle kokijalle kerrallaan. Teokset antavat rajat, joiden suojaamina sekä taiteilija että hänen vieraansa voivat kohdata toisensa paljaammin ja toisin kuin arjen keskellä onnistuu. Kehä muodostuu kiertueesta sosiaalialan laitoksiin, taiteilijatapaamisesta sekä kaikille avoimesta tapahtumasta Oulun Linnansaaressa 6.8. 2016. Kehän järjestää Kulttuuriosuuskunta ILME.

Kehän teokset

Kehän taiteilijat tulevat Oulusta, Helsingistä, Kuopiosta, Joensuusta, Jyväskylästä ja Turusta.Teokset tutkivat monin tavoin festivaalin vuoden teemaa ”julkinen – salaisuus”. Tarjolla on kahdenkeskistä kuvataidetta, sirkusta, teatteria, musiikkia, tanssia, performansseja ja nukketeatteria.

Teoksessaan It’s a job Harri Piispanen harjoittaa julkisuudessa harvoin esiin pääsevää kuolevaisuuden taitoa viettämällä työpäivän itse tekemässään arkussa. Taiteilijan kanssa voi keskustella arkun lävitse tai vain viettää hiljaisen hetken arkun vierellä.

“Onko henkilöhistoriassasi hetki, kohtaaminen, joka jäi jollakin tapaa kesken?” kysyy Johanna Latvala ehdottoman luottamuksellisessa teoksessaan Ole mulle vähän aikaa hän. Teoksessa hetkeä palataan tutkimaan draamallisen leikin keinoin.

Miksi Kehä on perustettu?
Moni taiteilija työskentelee kahdenkeskisen taiteen lähtökohdista, mutta tilaisuuksia keskinäiselle oppimiselle on liian vähän. Koska kahdenkeskisen taiteen festivaalia ei Suomessa ollut, se piti perustaa. Kehän avaa taiteilijoiden oma päivä, jossa keskustellaan ja tehdään taidetta yhdessä.

Kehä toimii siltana kahdenkeskisen nykytaiteen ja hoivataiteen välillä. Perjantaina 5.6. teokset jakaantuvat Oulun ensi- ja turvakotiin, Oulun A-killan päiväkeskukseen sekä vanhusten luo Keskustan palvelukeskukseen. ”Haastavaakin nykytaidetta voidaan mainiosti tehdä sosiaalialan laitosten asiakkaiden kanssa. Toisaalta heille hyvää tekevä taide tekee hyvää kenelle tahansa.

Tämän osoittaminen on yksi festivaalin tehtävistä”, sanoo Kehän toinen taiteellinen johtaja Timo Harju.

Festivaalin huipentaa avoin ja maksuton tapahtuma Oulun Linnansaaressa ja tähtitornin kahvilassa lauantaina 6.8. 14:00-02:00. Kahdenkeskiseen taiteeseen voi törmätä sattumalta ohikulkumatkalla tai tulla koko päiväksi kokemaan useita teoksia.

Festivaalin aikataulu:

To 4.8. Taiteilijatapaaminen

Pe 5.8. Kiertue sosiaalialan laitoksissa

La 6.8. Kaupunkitaidetapahtuma Oulun Linnansaaressa 14:00-02:00


Lisää ajankohtaista

chevron-down