Uutiset

Kadonnut kaupunki Oy luo uuden maailman

Vuonna 2013 kaikki muuttuu Kadonnut kaupunki Oy:n luomassa Elämyspuistossa Oulu.

 

Jo vuonna 2012 tilanne jäi aika radikaaliin tilanteeseen maailman tuhouduttua, mutta vuonna 2013 yhtiö tekee täysin uuden aluevaltauksen. Kadonneiden kaupunkien luomisella kansainvälisen johtoasemansa saavuttanut elämysinsinööritoimisto aloittaa uusien maailmojen tuotannon.

 

Elämyspuiston Oulu 2013 luovat Don Walsh, Vaatu ’Lentävä äitiulottuvuus’ Kalajoki, Mikko ’Vaihtoehto’ Korsulainen, Heidi ’Voimasotku’ Kesti, Tomi ’Tällä hetkellä’ Hurskainen, Topi ’Somepoe’ Paananen ja Katja ’Illyana’ Iljana.

 

Heidän lisäkseen historian ensimmäiseen Elämysinsinöörien Maailmankongressiin osallistuvat yhtiön kuuluisimmat insinöörit Elämyspuistoista Lontoo, Pariisi, Helsinki ja Rovaniemi.

 

Tervetuloa ryhmämatkalle muinaiseen vuoteen 2013!

 

Kadonnut kaupunki Oy luo uuden festivaalin

Elämyspuisto Oulu 2013 on uuden esittävän taiteen ja uuden kaupunkikulttuurin festivaali. Elämyspuisto etsii ja luo jatkuvasti uusia kaupunkikulttuurin muotoja nykyteatterin, nykytanssin, esitystaiteen, mediataiteen, pelien, klubikulttuurin ja vielä määrittelemättömien uusien kaupunkikulttuurin muotojen kautta.

 

Vuonna 2013 Elämyspuisto kerää ensimmäistä kertaa Suomessa samaan festivaaliin immersiivisen, interaktiivisen ja osallistavan taiteen suomalaisia ja kansainvälisiä edelläkävijöitä.

 

Järjestävän työryhmän lisäksi Elämyspuistoa uudistamaan on kutsuttu kolme taiteilijaa, joista jokainen on uudenlainen esittävän taiteen tekijä:

 

William Petit on ranskalainen koreografi ja tanssija. Hänellä on laaja kokemus radikaaleista yleisöä osallistavista nykytanssiteoksista.

 

Simon Katan on lontoolainen pelisuunnittelija, säveltäjä ja koodaaja, joka vierailee Suomessa nyt ensimmäistä kertaa.  Hän on työskennellyt tiiviissä yhteistyössä erityisesti lontoolaisen Hide & Seek –peliryhmän kanssa ja toteuttanut taiteellisia teoksia ja pelejä mm. Sonyn ja lukuisten pelitapahtumien kanssa (mm. Lontoossa, Berliinissä ja New Yorkissa) sekä tehnyt väitöskirjan audiovisuaalisesta vuorovaikutuksesta.

 

Johanna MacDonald on helsinkiläinen esitystaiteilija, jonka teos Lovers’ Matchmaking Agency järjesti katsojille fiktiivisiä treffejä ja on järjestetty tähän mennessä menestyksekkäästi jo ainakin Kööpenhaminassa, Oslossa ja Helsingissä.

 

Vuonna 2013 Elämyspuisto yhdistää myös uuden esittävän taiteen ja pop up –klubikulttuurin luomalla Rotuaarin lavalle kolme päivää kestävän mielikuvituksellisen pop up -klubin nimeltä Info-Kioski. Info-Kioskilta voi ostaa kokemuksellisia kaupunkiretkiä, jotka tarjoavat uudenlaisen mahdollisuuden kokea kaupunki. Info-Kioski on auki 1.-3.8. klo 14–20. Info-Kioskille voi myös tulla vain istuskelemaan tai ottamaan vaikka päiväunet.

 

Festivaali huipentuu Elämyspuiston Korttelibileisiin lauantaina 3. 8. 2013. Rotuaarin lavalla ja Never Grow Oldissa.

 

Kaupunkiretkien tarkka menu ja muut tiedot ilmoitetaan maanantaina 17. 6. erillisellä tiedotteella sekä yleisölle osoitteessa www.kadonnutkaupunki.net


Lisää ajankohtaista

chevron-down