Uutiset

Festareiden yleisöarvioijaksi Kalevaan?

Haluatko vierailla tapahtumissamme ja kertoa kokemuksistasi Kalevan lukijoille? Hae Yleisöarvioijaksi!

Kaleva hakee viittä festaritunnelmistaan kirjoittavaa Yleisöarvioijaa Oulun juhlaviikoille. Tekstit julkaistaan Kalevan verkkosivuilla. Osa teksteistä päätyy myös Kalevan paperilehteen.

Kalevan Yleisöarvioijaksi haetaan sähköpostitse 15. kesäkuuta mennessä. Kirjoita vapaamuotoinen hakemus viestikenttään, kerro itsestäsi ja kiinnostuksen kohteistasi Oulun juhlaviikoilla (huomioithan tapahtumien ajankohdat ja omat menosi). Valitut arvioijat vierailevat 2–4 tapahtumassa Oulun juhlaviikkojen aikana. Mainitse myös ikäsi ja kotipaikkasi. Lähetä viestisi osoitteeseen yhteisot(at)kaleva.fi, ethän laita mukaan liitetiedostoja.

Kiinnostus Oulun seudun tapahtumakenttään sekä halu välittää julkisesti omia kokemuksia ja näkemyksiä ovat mainiot lähtökohdat yleisöarviointiin. Arvioijan ei siis tarvitse olla kulttuurin, taiteen tai journalismin ammattilainen. Yleisöarvioija pääsee yhden kaverinsa kanssa valittuihin tapahtumiin pääsymaksutta. Lisäksi Yleisöarvioijat saavat Kalevan elokuuksi maksutta.

Oulun juhlaviikot järjestetään 4.8.–3.9.2016. Monitaidefestivaalin muodostavat

  • Elojazz 4.–7.8.
  • Oulun Muusajuhlat 9.–14.8.
  • Oulunsalo Soi 10.–14.8.
  • Oulun Taiteiden Yö 18.8.
  • Koiteli Elää 20.8.
  • Ilmakitaransoiton MM-kisat 24.–26.8.
  • Oulun Musiikkivideofestivaalit 24.–28.8.
  • Time Tunnel 3.9.
  • Ekstrat- ja Oulun juhlaviikot esittää tapahtumasarjat 4.8.–3.9.

Kaleva perehdyttää Yleisöarvioijat tehtäväänsä kesäkuun lopussa. Lisätietoja Erkki Hujaselta, erkki.hujanen(at)kaleva.fi / 044 7941300

Millainen tehtävä on kyseessä?

Pirkko Moisio oli yksi edellisten Oulun juhlaviikkojen Yleisöarvioijista. Hän vieraili usealla festarilla, ja muistelee tapahtumien täyteistä elokuuta näin:

”Yllätin itsenikin viime kesänä, kun laitoin yleisöarvioijahakemuksen Kalevaan. Se oli jokin sisäinen ääni, joka kehotti hakemaan kyseiseen tehtävään. Kaipasin uusia kokemuksia ja jotain luovaa elämääni, ja tästä tehtävästä niitä löytyi.”

”Kirjoittelin arviointeja useammastakin tapahtumasta, muun muassa Elojazzeilta, Time Tunnelista ja Koiteli Elää -tapahtumasta. Kokemus oli minulle ihan käsittämätön. Pääsin mahtaviin tapahtumiin, joihin en välttämättä muutoin olisi osannut hakeutua. Pääsin nauttimaan musiikista, kuvailemaan ja kirjoittamaan. Ajattelin, että tällaista haluaisin ja voisin tehdä enemmänkin.”

”Olen hyvin kiitollinen viime elokuun kokemuksista. Kirjoittaminen tuli elämääni pitkän tauon jälkeen takaisin ja on innoittanut myös oman blogin pitämiseen. Siispä, jos sinun sisäinen äänesi huutaa yleisöarvioijaksi, niin suosittelen hakemaan!”

Pirkon ja monen muun Yleisöarviojan jutut kahdelta edelliseltä elokuulta ovat luettavissa Kalevan verkkosivuilla.


Lisää ajankohtaista

chevron-down