Uutiset

Pirjo Lempeästä Oulunsalo Soin Vuoden kuvataiteilija 2018

Oululainen valokuvaaja ja valokuvataiteilija Pirjo Lempeä on valittu 21. Oulunsalo Soi -festivaalin Vuoden kuvataiteilijaksi.  Lempeän syanotypioista koostuva Kuutarha-näyttely on esillä Oulunsalon kirjastossa Kauppakeskus Kapteenissa 31. heinäkuuta – 30. elokuuta 2018. Näyttelyn avajaiset ovat osa Oulunsalo Soi -festivaalin päätöspäivän ohjelmaa, mutta osaan teoksista pääsee tutustumaan jo ennen avajaisia festivaalin konserteissa. Festivaalin visuaalinen ilme pohjautuu tuttuun tapaan Vuoden kuvataiteilijan teoksiin. Näyttely toteutetaan yhteistyössä Pohjoisen valokuvakeskuksen kanssa.

Kuutarhassa hehkuvat tutut kasvit salaperäisinä taikayön sinessä ja muhevan maan sävyissä. Näyttelyn kuvat ovat auringossa valotettuja syanotypiafotogrammeja erilaisille papereille. Samalla tekniikalla on tehty maailman ensimmäinen valokuvin kuvitettu kirja, biologi ja valokuvaaja Anna Atkinsin ”Photographs of British Algae: Cyanotype Impressions”.

Lempeä on viime vuosina keskittynyt taiteellisessa työskentelyssään vaihtoehtoisiin valokuvamenetelmiin, valokuviin ilman kameraa sekä syanotypia- ja kumiöljyvedostamiseen. ”Teen kuvia fotogrammitekniikalla asettamalla keräämiäni luonnonkasveja suoraan syanotypiapaperille, valotan kuvat auringossa, kehitän ja kiinnitän vedessä. Kasvit ovat negatiivejani.” Festivaalin aikana pääsee myös itse kokeilemaan Lempeän käyttämää tekniikkaa taiteilijan järjestämässä työpajassa.

Oulunsalo  Soi -festivaalia vietetään 27.–31. heinäkuuta osana Oulun juhlaviikkoja. Ohjelma julkaistaan huhtikuussa.

Pirjo Lempeä: Porukassa

Takaisin

Uutisvirta

Vuoden 2021 Oulun Musiikkivideofestivaalien (OMVF) teema on NOLO. Festivaalin taiteellinen…
Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaali tuo 11.–15. elokuuta 2021 Oulun seudulle suuria…
Ilmakitaransoiton MM-kisojen finaali siirtyy ensi vuoteen. Maailmanlaajuisen koronavirustilanteen vuoksi suurinta…

TILAA UUTISKIRJE

Tapahtumien superkuukauden viimeisimmät kuulumiset kootusti sähköpostiisi?

Tilaamalla uutiskirjeen, hyväksyn käyttöehdot.