Uutiset

Oulun juhlaviikot esittää -sarjan haku on auki

Oulun juhlaviikot etsii taidetta esitettäväksi elokuussa 2020.

Oulun juhlaviikot esittää -tapahtumasarja nostaa festivaalitarjonnan rinnalla esiin Oulun ja pohjoisen taiteilijoiden ja taideorganisaatioiden osaamista. Haku on auki 8.12. asti. Valinnat tehdään 18.12.

Kuudetta kertaa toteutettava tapahtumasarja nähdään Oulun juhlaviikkojen ohjelmistossa joka toinen vuosi. Sarjassa on ollut mukana mm. nuorallatanssia, ilma-akrobatiaa, mediataidetta, teatteria, oopperaa, immersiivisiä monitaiteellisia teoksia, kaupunkiseikkailua ja katuteatteria.

Oulun juhlaviikot esittää -sarjan valintakriteerit 2020:

  • Hakija on Oulun, pohjoisen alueen tai pohjoisesta lähtöisin oleva ammattimainen taiteentekijä tai ryhmä.
  • Tuotanto toteutetaan Oulun juhlaviikoilla 30.7.–30.8.2020 Oulussa tai lähialueella.
  • Hakuun voivat osallistua kaikki taiteenalat.
  • Hakemuksessa arvioidaan teoksen taiteellisesti korkeaa tasoa, vetovoimaisuutta, ajankohtaisuutta ja tuoreutta sekä pohjoisuutta.
  • Sarjaan valitaan toisiaan täydentävä kokonaisuus.
  • Ohjelmisto voi olla kertaluonteinen esitys tai pidempiaikainen (esim. näyttely).
  • Uusi teos: Teos esitetään ensi kertaa Oulun juhlaviikoilla. Sen jälkeen teoksen voi viedä esitettäväksi muuallekin.
  • Teoksella on omarahoitusta ja se on toteuttamiskelpoinen. (Tuotannosta voidaan tehdä aiesopimus, jos teoksen valmistuminen on ehdollinen muuhun, myöhemmin varmistuvaan rahoitukseen.)

Oulun juhlaviikot valitsee tapahtumasarjaan 1–2 teosta. Teoksen tuotantovastuu on kokonaan teoksen tekijällä/työryhmällä, Oulun juhlaviikot tukee tuotantoa yhteismarkkinoinnillaan ja ostopalveluna taloudellisesti joko 5000 eurolla yhdelle tuotannolle tai 2500 eurolla kahdelle tuotannolle. Jos esitykseen/esityksiin on pääsymaksu, liput voidaan laittaa myyntiin Oulun juhlaviikkojen kautta, lipputulot tulevat tekijälle/työryhmälle. Muusta avusta (viestintä, aikataulut, kontaktit) sovitaan produktiokohtaisesti.

Haku tapahtuu lomakkeella, johon liitetään teoksen työsuunnitelma ja budjetti. Hakulomake on auki sunnuntaihin 8.12. kello 23.59 asti.
Teosten valinnasta päättää Oulun kulttuuritapahtumayhdistyksen hallitus kokouksessaan 18.12. ja valinnoista ilmoitetaan hakijoille henkilökohtaisesti.

Kuvagalleriassa pääsee sarjan aiempien teosten tunnelmiin esimerkiksi vuonna 2018 ja vuonna 2016.

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Pia Alatorvinen pia(at)oulunjuhlaviikot.fi, p. 044 7232676.


Lisää ajankohtaista

chevron-down