Uutiset

Elojazz juhlii taiteellisen johtajansa kanssa

Elojazzilla ja sen taiteellisella johtajalla, trumpetisti Jukka Eskolalla on yhteinen juhlavuosi. Eskola on ilahduttanut jazzkansaa jo kahden ja Elojazz-festivaali kolmen vuosikymmenen ajan.

Juhlavuosi konkretisoituu Eskolan ja UMOn konsertissa. Lukuisia kertoja UMOn trumpettisektiossa nähty Eskola asettuu juhlavuotensa kunniaksi ensimmäistä kertaa orkesterin solistiksi.

”Tuntuu todella hyvältä juhlistaa taiteilijajuhlavuottani juuri UMOn kanssa”, Eskola hehkuttaa.

Jukka Eskolalla ja Elojazzilla on takana pitkä historia. Tämä on Eskolalle jo seitsemäs vuosi taiteellisena johtajana, ja jo sitä ennen hän on ollut Elojazzeilla soittajan roolissa.

”Festivaalista on joka vuosi jäänyt niin hyvä fiilis, että olen aina innoissani jatkanut pestissä”, Eskola hymyilee.

Hän kokee Elojazzin selkeästi juurruttaneen asemansa ja kuuluvan olennaisena osana Ouluun. ”Elojazz on itselleni aina kesän kohokohta. Jokainen vuosi on spesiaali. Jos Elojazz olisi ihminen, se olisi todellinen moniosaaja." 

 Trumpetti on fyysisesti vaativa instrumentti, eikä trumpettivirtuoosi voi juurikaan pitää vapaapäiviä soittamisesta.

”Yhden päivän tauon voi pitää, mikä tekee joskus hyvääkin, mutta kahden päivän tauko näkyy heti esimerkiksi kestävyydessä”, Eskola kertoo.

Huulten lihaksisto on mikrolihaksistoa, joten lihaskuntoa on pidettävä aktiivisesti yllä, sillä muuten se heikkenee nopeasti. Vaikka kuulija ei välttämättä huomaisi mitään, tulee soittajalle itselleen epämiellyttävä olo.

Eskolan kesäsuunnitelmiin kuuluu paljon keikkoja. ”Kesä menee trumpettia soittaessa ja Elojazzia odotellessa.”


Lisää ajankohtaista

chevron-down