Muusat Oulun kirjallisuuden talossa

16.8.2023

PETRI LAUKKA: KAFKA JA MUSIIKKI JOTA EI OLE
Tietokirjailija, FT Petri Laukka esitelmöi otsikon aiheesta. Franz Kafka oli böömiläinen kirjailija, jota pidetään yhtenä 1900-luvun tärkeimmistä kirjailijoista. Kafkan teoksille on tunnusomaista synkkyys, ahdistus ja unenomaisuus. Franz Kafka jatkaa vaikuttamista ja inspirointia vielä vuosikymmenten jälkeen.

AUTION SAAREN MATKAKIRJAT
Tuomiorovasti Satu Saarinen, yliopisto-opettaja ja italian kielen kääntäjä Jukka Käräjäoja sekä kirjoittajaohjaaja, elämäntarinakirjoittamistakin opettava Marja-Riitta Vainikkala kertovat, mitä matkakirjoja he ottaisivat mukaan autiolle saarelle. Mukana yllätysvieras! Löytyykö kapsäkistä seikkailukertomuksia vaiko kenties matkapäiväkirjoja tai matkaoppaita?

KIRJAVIERAS: KARI VÄÄNÄNEN
Teatterin ja elokuvan grand old man Kari Väänänen on sujuvasanainen tarinankertoja, jonka odotettu muistelmateos Vänä elävänä (Docendo) ilmestyi viime vuonna. Vänän muistelmissa kerrotaan muun muassa, kuinka hänen ja lahjakkaan Matti Pellonpään välinen vahva ystävyys katkesi traagisesti aivan liian varhain, sekä siitä, kuinka Jouko Turkka ensin pilkkasi ja sitten jumaloi omaleimaista näyttelijää. Vänän matkaa ovat siivittäneet rakkaudet ja pettymykset, mutta hänen persoonassaan ovat aina säilyneet rehellisyys, itsepäisyys ja oikeudenmukaisuus. Kari Väänänen (s. 1953) on näytellyt teatterissa, elokuvissa ja televisiossa sekä ohjannut näytelmiä, elokuvia ja suositun tv-sarjan Taivaan tulet. Haastattelijana Henna Saarenketo.

"Lapsena halusin sukeltajaksi Etelämerelle tai poromieheksi lumisiin erämaihin. Brasiliassa pääsinkin asumaan Atlantin rannalla ja nyt olen Lapissa. Sillä jännevälillä olen liikkunut."

PIANO- JA LAULUMUSIIKKIA: PAAVO PÄÄKKÖNEN
Muusikko, laulaja-lauluntekijä Paavo Pääkkönen esittelee uusia näkökulmia elämän ilmiöihin muun muassa huumorin ja ilmeikkään lavapersoonan muotokeinoin.


Missä ja milloin?

Tapahtuman aika

16.8. klo 19.00
 - 21.00

Tapahtuman sijainti

Oulun kirjallisuuden talo, Hallituskatu 9, Oulu

Kohderyhmä

Kaikki ikäryhmät / All ages 

Liput

Maksuton

Sijainti kartalla

chevron-down