Kulttuurikerrostumia Tähtitornissa

17.8.2023

KLO 18 TIMO TAKALO: KEVYT ESITELMÄ NOIDISTA OULUN HISTORIASSA
Kesto n. 45 min. (Tähtitornin kellari).

KLO 19.15 OULUN TAISTELUKUKOT
Keskiaikainen taistelunäytös Buhurt. Kenestä tulee Oulun linnan ritari? Buhurt juontaa juurensa keskiajalla käytyihin turnajaisiin, joiden yhtä joukkotaistelua kutsuttiin buhurtiksi. Säännöt ovat pitkälti samat kuin silloin, joskin nykyään lajin olless urheilua, on sääntöjä muokattu turvallisuutta silmälläpitäen. Kaksintaistelut ovat pisteotteluita, ja joukkotaisteluissa voittaja selviää kaatamalla vastustajan ottelijoita niin, että voimasuhteet joukkueiden välillä ovat 1:3. Lisäksi haarniskoilla tulee olla historiallinen esikuva ja malli, ja sen pitää olla valmistettu autenttisista materiaaleista. Haarniskalla on painoa 20- 50 kg. Kesto n. 15 min. (Tähtitornin edusta Linnansaaren vallituksilla).

KLO 19.45 KANTELU
Marxilais-teologisen seuran hävytön performanssi. Esittäjinä Árpád Kovács, Mirjami Rautio ja Juha Valppu. Kesto n. 30 min. (Tähtitornin kellari).

Tähtitornin kahvilassa on lisäksi nähtävillä koko päivän ajan Raimo Juola-Hietaniemen valokuvanäyttely Ihminen ja luonto. "Haluan että kuvani saavat meidät pysähtymään ja miettimään, mikä on tämän kuvan tarina tai kuinka pieniä me olemme tämän kaiken ympäröivän kauneuden keskellä."


Missä ja milloin?

Tapahtuman aika

17.8. klo 18.00
 - 19.45

Tapahtuman sijainti

Tähtitornin kellari ja Tähtitornin edusta, Linnansaari 1, Oulu

Kohderyhmä

Kaikki ikäryhmät / All ages 

Liput

Maksuton

Sijainti kartalla

chevron-down