Uutiset

Ympäristöteema näkyy Symbioosi-ohjelmasarjassa

Oulun juhlaviikoilla on tänä vuonna ympäristöteemainen Symbioosi-ohjelmasarja. Symbioosi tarkastelee ihmisen ja ympäristön suhdetta eri taiteenlajien kautta.

Kestävää kehitystä korostetaan myös kiinnittämällä entistä enemmän huomiota ympäristökulutuksen vähentämiseen. Ympäristöasiat otetaan huomioon kaikessa toiminnassa, ja Oulun juhlaviikot hakeekin Ekokompassi-ympäristösertifikaattia.

Musiikin lisäksi Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaali tempaisee mukaansa luonnon keskellä pidettävään minityöpajaan, jossa syanotypiapaperille tehdään kuvia fotogrammitekniikalla. Ympäristöteemasta keskustellaan työpajan yhteydessä osallistujien kanssa. Tapahtuma huipentuu konserttiin, johon teeman mukaisesti pääsee myös yhteiskuljetuksella.

Elämysten elokuu jatkuu Elojazzeilla, jonka lisukkeena on tarjolla muun muassa ekokosmetiikkaa ja kierrätysmateriaaleista tehtyjä koruja. Oulun Muusajuhlien ympäristöpaneelissa pohditaan, mitä on ekolyriikka ja yhteiskunnallisesti kantaaottava ympäristörunous. Ympäristöaiheisessa lukupiirissä vertaillaan kolmea eri tulevaisuuteen sijoittuvaa teosta, joissa muuttunut ympäristö on muokannut eri tavoin sen ja ihmisen välisiä suhteita.

Oulun Taiteiden Yössä ympäristöteemaa pyöritetään paneelikeskustelussa, jonka punaisena lankana on muovistrategia ja vastuullisuus. Ilmakitaransoiton MM-kisoja edeltää Ilmastonmuutos ja maailmanrauha -symposium. Oulun Musiikkivideofestivaalit osallistuu ohjelmistoon ympäristöaiheisella näytöksellä.

Oulun juhlaviikot esittää -sarjaan kuuluva The Secret Garden -teos Flow Productionsilta puolestaan muistuttaa siitä, miten tärkeää ihmisen on nähdä itsensä osana luontoa ja miten oma säilymisemme on riippuvainen luonnon säilymisestä. Teoksessa käsitellään ihmisen ja luonnon suhdetta, liikutaan fiktiivisessä dystopiassa ja visualisoidaan elinkelpoisen maailman menetystä.


Lisää ajankohtaista

chevron-down