Pride-tapahtuman ja Oulun juhlaviikkojen mainostelineet vierekkäin kadulla
Uutiset

Yhdenvertaisuus on Oulun juhlaviikkojen työlistalla joka päivä

Oulun juhlaviikot on Oulun Priden kaveritapahtuma. Teemme yhteistyötä mm. tapahtumien markkinoinnissa ja huomenna lauantaina osallistumme ilolla Pride-kulkueeseen.

Näkyvien julistusten lisäksi Oulun juhlaviikkojen toiminnassa yhdenvertaisuus on sisäisellä työlistalla joka päivä. Juhlaviikkojen taustalla oleva Oulun kulttuuritapahtumayhdistys hyväksyi keväällä ensimmäisen yhdenvertaisuussuunnitelmansa. Yhdenvertaisuussuunnitelma on suunnitelma siitä, kuinka yhdistys työnantajana ja omassa toiminnassaan edistää̈ yhdenvertaisuutta ja ehkäisee sekä̈ puuttuu syrjintään. 

”Meillä on lista asioista, joihin kiinnitämme huomiota ja arvioimme omia toimiamme vuosittain. Asiat liittyvät esimerkiksi rekrytointikäytäntöihin, perehdytykseen, viestintään ja tapahtumien esteettömyyteen”, toiminnanjohtaja Pia Alatorvinen kertoo.

Suunnitelman tavoitteena on parantaa yhdistyksen toiminnan yhdenvertaisuutta sekä̈ nostaa esille jo olemassa olevia toimia. Yhdenvertaisuussuunnitelmalla edistetään kaikkien toiminnassa mukana olevien henkilöiden eli palveluiden käyttäjien, työntekijöiden ja työnhakijoiden yhdenvertaisuutta. 

”Jotkin asiat voivat tuntua itsestään selviltä, mutta kun omia käytäntöjä tarkastelee systemaattisemmin, voi kaikilta löytyä heikkoja kohtia tai vanhanaikaisia toimintatapoja. Aina voi joka tapauksessa parantaa. Lisäksi ulkopuolelta näkee paremmin, joten teemme festivaalien päätyttyä kyselyn lukuisille kausityöntekijöillemme, jotta he voivat kertoa omista kokemuksistaan ja havainnoistaan.”


Lisää ajankohtaista

chevron-down