Uutiset

Voita maailman pelastavalla idealla kehittämisrahaa

Ilmastonmuutos ja maailmanrauha -symposiumissa 24. elokuuta etsitään parhaita ideoita ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. Maailman pelastavan ideakilpailun osallistujalla on kolme minuuttia aikaa vakuuttaa asiantunteva tuomaristo idean toimivuudesta. Idea voi olla uusi toimintatapa, niksi, keksintö, jne. Kilpailuun voi siis osallistua ideoilla, jotka toimivat ilmastonmuutosta vastaan, niissä on uusi oivallus, ne ovat toteuttamiskelpoisia ja niillä on vaikutusta.

Osallistuja voi olla yhteisö, yhdistys tai vaikka koululuokka, yksittäinen ideavelho, kaveriporukka tai mikä ettei yrityskin. Uudenlainen ideakilpailu etsii käytännön ratkaisuja ja ruohonjuuritason toimintaa. Kilpailuun voi ilmoittautua nettilomakkeella 16. elokuuta mennessä.

Rotuaarin lavalle pääsee 8 esiraadin valikoimaa toteuttamiskelpoisinta ideaa. Finalisteille ilmoitetaan paikasta 17.8. mennessä.

Raadissa on ideoinnin, bisneksen ja ratkaisujen ammattilaisia, kulttuuripersoona ja BusinessOulun luovien alojen asiantuntija Petri Sirviö sekä yhteisön, liiketoiminnan kehittäjä Niina Karvinen Business Kitcheniltä sekä Oulun kaupungin ilmastoasiantuntija Maarit Talvitie. Voittaja saa raadin asiantuntemuksen lisäksi 1000 euron palkinnon idean jatkokehittämiseen.

Ilmakitaransoiton MM-kisat ja Oulun juhlaviikot järjestävät 24. elokuuta kello 15–18 Oulussa Ilmastonmuutos ja maailmanrauha -symposiumin. Ilmakitaransoiton MM-finaalia edeltävä symposiumi sekoittaa kulttuuria, tiedettä ja päätöksentekoa tuomalla Rotuaarin aukiolle mielenkiintoisia keskustelijoita, ideakisan, jolla pelastetaan maailma, sekä kansalaistorin. Tapahtumassa etsitään keinoja ratkaista maailmanrauhaa syvimmin uhkaava ongelma, ilmastonmuutos. Aiheesta on jo valtavasti tietoa - tämä tapahtuma haluaa tuoda mukaan myös iloa, toivoa ja tunnetta.

Yhteistyössä mm. Oulun Energia, Oulun Innovaatioallianssi ja Sitra.

Lisätietoa Maaiman pelastavasta ideakilpailusta: Minna Ollila, minna.ollila@oamk.fi, p. 040 482 5122

Lisätietoa symposiumista: tuottaja Lasse Lehto, lasse@oulunjuhlaviikot.fi, p. 040 594 3436


Lisää ajankohtaista

chevron-down