Uutiset

Viisi päivää kirjallisuuden juhlaa päättyy tekosyihin

Kaupunkifestivaali Oulun juhlaviikot tarjoaa tällä viikolla yleisölle mm. Suomen kärkipään artisteja, kun Koiteli Elää –akustisen musiikin festivaaleilla lavalle nousee muun muassa Samuli Putro ja Olavi Uusivirta esiintyy Tekosyy-klubilla ja Puolivälikankaan vesitornissa sunnuntaina. Myös kirjallisuuden ystäviä hemmotellaan, kun perinteikäs sanataidefestivaali Oulun Muusajuhlat tänään.

Monipuolinen Oulun Muusajuhlat kokoaa Oulun seudulle jälleen runoilijoita, kirjailijoita sekä muusikoita ympäri Suomea. Muusajuhlilla nähdään 13.-17.8. jopa neljäkymmentä eri esitystä eri puolilla Oulua. Tapahtumakirjoon kuuluu muun muassa Runolounaita ja Muusaklubeja. Kirjailijavierailulla saksalaiset Jan Bürger ja Karl-Heinz Ott ovat Tuomo Heikkisen haastateltavina Limingan kirjastossa perjantaina klo 15.

Tekosyy-klubivierailua isännöi Olavi Uusivirta, joka esiintyy samana päivänä myös Puolivälinkankaan vesitornissa kahdeksalle onnekkaalle arvonnan voittajalle. Tekosyy-klubilla keskustelemassa ja esiintymässä kuullaan myös Kaija Kärkinen ja Hurriganesin riveissä mainetta niittänyt kitaristi Ile Kallio. Vuorovaikutus yleisön ja artistien välillä on voimakas ja katsojat saavatkin keksiä sanoitukset Kallion ja Kärkisen biisiin, jonka kaksikko esittää illan aikana. Tekosyy-klubi alkaa Tubassa 17.8. kello 17:00. Pääsymaksu ovelta on 8 euroa.

Loppuunmyydyssä Koiteli Elää -tapahtumassa esiintyvät tänä vuonna muun muassa Samuli Putro sekä myös Tekosyy-klubilla esiintyvät Kaija Kärkinen sekä Ile Kallio. Lavan ottavat illan aikana haltuunsa myös mm. Timo Kotipelto & Jani Liimatainen sekä räppäri Redrama. Oululaista väriä klubilavalle tuovat mm. Dimi ja Stache. Koiteli Elää käynnistyy lauantaina 15:00.

Oulun juhlaviikot jatkuvat elokuun viimeiseen päivään asti. Ohjelmistoon kuuluu esimerkiksi nykyteatteria, makrokonsertteja, ilmakitaran soittoa sekä monia muita hätkähdyttäviä ja häkellyttäviä hetkiä musiikin, taiteen ja kulttuurin parissa.

Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijoista koostuva verkkotoimitus raportoi tapahtumista koko elokuun. Videot ja kuvat ovat katsottavissa osoitteessa www.oulunjuhlaviikot.fi


Lisää ajankohtaista

chevron-down