Uutiset

Vielä ehtii hakea Kalevan yleisöarvioijaksi!

Kaleva hakee kymmentä tapahtumakokemuksistaan ja -näkemyksistään kirjoittavaa arvioitsijaa Oulun juhlaviikoille. Tekstit julkaistaan Kalevan verkkosivuilla. Osa teksteistä päätyy myös Kalevan paperilehteen.

Oulun juhlaviikot järjestetään 30.7.-30.8.2015. Monitaidefestivaalin muodostavat

- Elojazz, 30.7.-2.8.
- Oulunsalo Soi, tapahtumia pitkin elokuuta
- Jalometalli, 7.-8.8.
- Koiteli Elää 15.8.
- Oulun Muusajuhlat 19.-23.8.
- Oulun Taiteiden Yö 20.8.
- Oulun Musiikkivideofestivaalit 26.-30.8.
- Ilmakitaransoiton MM-kisat 26.-28.8.
- Time Tunnel 29.8.
- Ekstrat-tapahtumasarja pitkin elokuuta

Kalevan yleisöarvioijaksi haetaan sähköpostitse (yhteisot@kaleva.fi) viimeistään 12. kesäkuuta. Kirjoita tiivis vapaamuotoinen hakemus viestikenttään, kerro itsestäsi ja kiinnostuksesi kohteista Oulun juhlaviikoilla. Jokaiselle arvioijalle tulee yksi nimikkotapahtuma, mutta muistakin saa kirjoittaa. Mainitse myös ikäsi ja kotipaikkasi. Älä lähetä mitään liitetiedostoja.

Valitut kymmenen yleisöarvioijaa kirjoittavat pääsääntöisesti arvion vähintään kahdesta tapahtumasta, esimerkiksi kahdesta Oulunsalo Soi -konsertista tai Oulun Musiikkivideofestareiden näytöksestä / klubista. Kirjoittaja pääsee yhden kaverinsa kanssa valittuihin tapahtumiin pääsymaksutta. Lisäksi Yleisöarvioijat saavat Kalevan elokuuksi maksutta.

Yleisöarvioijan ei tarvitse olla kulttuurin, taiteen tai journalismin ammattilainen – kiinnostus Oulun seudun tapahtumakenttään sekä halu välittää julkisesti omia kokemuksia ja näkemyksiä riittää.

Kaleva perehdyttää Yleisöarvioijat tehtäväänsä tiistaina 23.6. kello 17.00 alkaen.

"Pikku poreilu päällä koko elokuun ajan"
Viime vuonna yleisöarvioijana toimi mm. Mari Kähkönen. Suunnitelma parista arviosta lähti hieman lapasesta, hyvällä tavalla – lopulta Mari vieraili yli kymmenessä tilaisuudessa ja löysi viime syksynä itsensä luovan kirjoittamisen kurssilta. Mari kuvailee kokemuksiaan yleisöarvioijana näin:

”Minulle yleisöarvioijana toimiminen oli loppukesän piristysruiske. Kun näin hakuimoituksen, tiesin heti haluavani siihen hommaan. Kriteerit tuntuivat kirjoitetun suoraan minulle: Mieluiten ei toimittaja- tai kriitikkokokemusta, ei kirjoittamis- tai valokuvauskokemusta. Ei tarvittu edes minkään kulttuurialan harrastuneisuutta – pelkästään avoin ja kokeileva mieli sekä halu jakaa omia kokemuksia ja ajatuksia eri tapahtumista.”

”Näin ja koin juhlaviikkojen aikana paljon. Tutustuin uusiin ihmisiin. Kannustin itseäni osallistumaan itselleni täysin uudentyyppisiin tapahtumiin. Oli mukava nähdä omat ja toisten arvioijien jutut nettilehdessä.”

”Kaiken kaikkiaan niiden neljän viikon aikana oli koko ajan pikku poreilu päällä. Sain siitä kipinän jatkaa kirjoittamista, ja aloitinkin syksyllä luovan kirjoittamisen opinnot avoimessa yliopistossa.”

 


Lisää ajankohtaista

chevron-down