Uutiset

VARIKKO on taidetta ainutlaatuisimmillaan - Flow Productions jälleen mukaan Oulun juhlaviikoille

Minusta tuntuu, että putoan. Todellisuus luhistuu ympärillämme, seinät murenevat hiekaksi. Maa järisee allamme. Kun rakennus puhuu sinulle, mitä se sanoo? Mitä voimme tehdä, ennen kuin vesi huuhtoo kaiken tieltään?

Oulun juhlaviikoilla 2022 nähtävä VARIKKO on jatkoa Flow Productionsin monitaiteellisten ja moniaististen immersiivisten esitysten sarjalle. Teos sijoittuu historialliseen Oulun kaupunginvarikkoon, jonka jylhä ja ankara arkkitehtuuri tarjoaa esitykselle vaikuttavat puitteet. Yleisö pääsee esityksen myötä kulkemaan rakennuksen uumenissa, jossa VARIKKO koetaan. Jokaiselle katsojalle kokemus on erilainen, sillä katsojan omat valinnat määrittelevät hänen reittinsä ja elämyksensä VARIKOSSA.

VARIKON on luonut kansainvälinen työryhmä, joka koostuu tanssi- ja sirkustaiteilijoista, näyttelijöistä sekä musiikin ja visuaalisten alojen taiteilijoista. Teoksen on ohjannut tanssitaiteilija Pirjo Yli-Maunula.

Oululainen tuotantoyhtiö Flow Productions on tunnettu elämyksellisistä, monitaiteellisista esityksistään. VARIKON kaltaisia paikkasidonnaisia teoksia on Oulun juhlaviikoilla nähty aikaisemminkin - viimeksi yleisön hurmasi Hiukkavaaran kasarmille rakennettu, selviytymisen teemoja käsittelevä HYLKY vuonna 2020.

 

VARIKKO  27.8.-30.9.2022 Oulun kaupunginvarikko, Lipporannantie 2

Esiintyjät: Marta Alstadsæter, Kim-Jomi Fischer, Jared ja Katariina Van Earle, Henna Kaikula, Anssi Laiho, Nikke Launonen, Merja Pietilä, Susanna Pukkila, Milla Virtanen

Valosuunnittelu: Jukka Huitila / Lavastus: Heidi Kesti / Pukusuunnittelu: Sylvi Siltavirta ja Pirkko Hansen-Haug / Äänisuunnittelu: Anssi Laiho / Valokuvat: Janne-Pekka Manninen / Avustaja: Mirre Calamnius

Tuotanto: Flow Productions / Yhteistyökumppanit: Oulun Teatteri ja Oulun juhlaviikot.

Liput: 42€ / 38€ TICKETMASTER.FI ja Kulttuuritalo Valveen lipunmyynti

Esityksen kesto: n. 2 h

Ikäsuositus: aikuiset ja nuoret 16+

Tilassa on portaita, joten se ei valitettavasti ole täysin esteetön.


Lisää ajankohtaista

chevron-down