Uutiset

Vader täydentää ohjelman

Pitkän linjan puolalainen death metal -yhtye Vader täyttää Jalometalli-festivaalin puuttuvan esiintyjäpaikan. Laulaja-kitaristi Piotr Wiwczarekin luotsaama nelikko julkaisi viime vuonna kymmenennen pitkäsoittonsa nimeltä Welcome to the Morbid Reich. Bändin edellisistä Suomen-keikoista on ehtinyt vierähtää jo nelisen vuotta.

 

Amerikkalainen Deicide perui hiljattain koko kesän Euroopan kiertueensa ja samalla myös Jalometallin esiintymisensä, joten festivaalin kattaukseen haettiin vielä yhtä esiintyjää.

 

Jalometalliin on kiinnitetty muiden muassa kuolonmetallia tahkoavat Gorguts ja Septicflesh, heavy metal -suuruudet Iced Earth, Iron Savior ja Crimson Glory, black metal -konkari Gehenna sekä kivenkovat thrash-partiot Coroner, Heathen, Municipal Waste ja Nekromantheon. Monet ulkomaiset kiinnitykset nähdään Suomessa ensimmäistä kertaa. Kotimaisen metallin mainetta pitävät yllä muiden muassa Convulse, Unholy, Baptism ja Merging Flare.

 

Jalometalli järjestetään yhdennettätoista kertaa 10.-11. elokuuta 2012. Tapahtuma jatkaa tutulla paikallaan Oulun Limingantullissa Club Teatrialla ja klubin ulkoympäristössä. Kahden päivänä aikana tapahtumassa nähdään 24 bändiä kolmella lavalla.

 

Festivaalin tarkat esiintymisaikataulut julkaistaan heinäkuun loppuun mennessä. Portit avataan perjantaina klo 16 ja lauantaina klo 15. Soitto loppuu tuttuun tapaan molempina päivinä klo 01.30. ja alue suljetaan kahdelta yöllä. Jatkoklubien suunnittelu on myös pitkällä ja niistä tiedotetaan heti, kun kaikki esiintyjät on kiinnitetty.

Jalometallin päiväkohtaiset esiintyjät

Perjantai 10.8.2012
Coroner (SUI)
Vader (POL)
Iron Savior (GER)
Gehenna (NOR)
Toxic Holocaust (USA)
Septicflesh (GRE)
The Year of the Goat (SWE)
Merging Flare
Axegressor
Final Assault
Gorem

 

Lauantai 11.8.2012
Municipal Waste (USA)
Iced Earth (USA)
The Devil's Blood (NL)
Crimson Glory (USA)
Heathen (USA)
Gorguts (CAN)
Nekromantheon (NOR)
Achren (GBR)
Convulse
Baptism
Unholy
Wandering Midget
From the Void

 

Liput elokuun Jalometalliin ovat myynnissä Lippupalvelussa (www.lippupalvelu.fi) ja Oulun Musiikki-Kullaksella. Kahden päivän iput maksavat ennakkoon 75 ja portilta 80 euroa. Yhden päivän liput maksavat ennakkoon 58 ja portilta 65 euroa. Jalometallin perinteiset hotellipaketit ovat myös jälleen myynnissä. Kahden päivän lipun sisältäviä majoituspaketteja on tarjolla Sokos Hotel Arinaan, Oulun Cumulukseen sekä Radisson Bluhun.

 

Festivaali on sallittu kaiken ikäisille. Oikeudet esiintyjämuutoksiin pidätetään.


Lisää ajankohtaista

chevron-down