Uutiset

Uutuutena Makrokonsertit ja kuoropäivä

Torstaina käynnistyvä Oulun juhlaviikot esittelee oululaisyleisöille kaksi uutta tapahtumakonseptia: Makrokonsertit sekä Nuotin vieressä on tilaa -kuoropäivän.

 

Oulun juhlaviikoilla toteutetaan ainutlaatuinen Makrokonserttien sarja. Konserteissa artistit esiintyvät pienille, 4-13 hengen yleisöille yllättävissä paikoissa Oulun seudulla. Paikoissa, jotka jatkavat artistin ja hänen taiteensa tarinaa. Myös matka makrokonserttiin on osa elämystä, jossa intiimi läheisyys ja sininen taivas kohtaavat.

 

Makrokonserttisarjan avaa Isojen poikien laulut Oulujoella 7. elokuuta. Konsertissa Pentti Amore ja Katz laulavat vanhan kansan isojen poikain lauluja kirkkoveneessä. Yleisö soutaa, ja perätuhdon pahat pojat laukovat satavuotiaita ruokottomuuksia. Musiikin lisäksi luvassa on siis kuntoliikuntaa ja matka kansamme sielun ilkikurisempiin syövereihin.

 

Makrokonserttisarjan ideassa on samaa kuin kameroiden makrolinsseissä. Kun mennään kuvaamaan tarpeeksi lähelle kohdetta, vaikkapa muurahaista, muurahainen näyttää valtavalta ja täyttää kuvan paljastaen itsestään ennennäkemättömiä yksityiskohtia.

 

Seuraava makrokonsertti vie yleisön Martinniemen edustalle 1,5 tunnin merimatkan päähän Santapankki-särkälle Jukka Takalon ja Maakisen Mysteeri Trion keikalle 11. elokuuta. Suosikkipoppari Samae Koskinen puolestaan johdattaa makroyleisönsä musiikilliselle eväsretkelle 18. elokuuta, suuremmalle yleisölle Samae esiintyy edellisenä iltana Koiteli Elää -festareilla. 25. elokuuta esiintyy Edu Kettunen Ahmosuon lentokentällä.

 

Makrokonsertit ovat eksklusiivisia, intiimejä tapahtumia, joiden yleisöt valitaan kilpailuilla jokaiseen konserttiin erikseen. Kilpailut avataan noin viikko ennen konserttia Oulun juhlaviikkojen www- ja Facebook-sivuilla, ja voittajille lähetetään tarkemmat tiedot konserttia edeltävänä päivänä. Konsertit ovat pääsymaksuttomia.

 

Nuotin vieressä on tilaa

Oulun seudun vireää ja perinteikästä kuorotoimintaa tuodaan esille kuoromusiikin läänintaiteilija Mihkel Kolditsin johdolla 17. elokuuta. Nuotin vieressä on tilaa -tapahtuma kokoaa tuolloin Oulun seudun kuoroja suureen yhteiskonserttiin Rotuaarin lavalle klo 14, ja kuorot esiintyvät myös keskustan ravintoloissa ja kahviloissa pienempinä kokoonpanoina.

 

Kuoropäivän ohjelmisto täydentyy vielä, tällä hetkellä laulamaan on lupautunut parikymmentä kuoroa. Tapahtumassa mukana ovat kahvilat Bisketti ja Kuluma, sekä ravintolat Puistola, Pannu, 45 Special, Sarkka, Jumpru Pub, St. Michael ja Oluthuone Leskinen.  Spontaaneja lauluesityksiä saattaa kuulua myös Torinrannassa klo 18 kieppeillä.

 


Lisää ajankohtaista

chevron-down