Uutiset

Tytti Tuppurainen: “Pohjois-Suomessa ilmastokysymykset tulevat iholle”

Ilmakitaransoiton MM-kisafinaalia edeltävä symposiumi sekoittaa kulttuuria, tiedettä ja päätöksentekoa. Muun ohjelmiston lisäksi Rotuaarin aukiolla nähdään puhujavieraita, joista yksi on Suomen eurooppaministeri Tytti Tuppurainen. Kysyimme häneltä:

Miten taistelet ilmastonmuutosta vastaan?
Ilmastonmuutos on yksi Suomen EU-puheenjohtajakauden pääteemoista, eli teen töitä ratkaisujen hakemiseksi muiden EU-maiden kanssa. Ilmastonmuutosta vastaan on taisteltava yhdessä. Puheenjohtajamaana painotamme, että EU:n täytyy nostaa profiiliaan globaalina ilmastojohtajana muun muassa pitkän tähtäimen ilmastostrategialla, jolla EU on hiilineutraali vuonna 2050. Suurin ilmastotekoni lienee se, etten ole koskaan omistanut autoa. Meillä syödään runsaasti kasviksia, ja lomalla nautitaan kotimaan matkailusta. Työmatkoilla kotimaassa pyrin suosimaan esimerkiksi junia. Nautin arkiliikunnasta ja luonnossa kulkemisesta, erityisesti koiramme Rosan kanssa.

Mitä symposiumi tarjoaa osallistujille?
Ilmastoasiat koskettavat meistä jokaista. On tärkeää, että keinot ilmastonmuutoksen pysäyttämiseen toteutetaan oikeudenmukaisesti, ja että keskustelua käydään avoimesti ja yhdessä. Pohjois-Suomessa ilmastokysymykset tulevat iholle. Pohjoisen luonto on vahva ja kaunis, mutta samalla herkkä ja haavoittuvainen.

Mitä itse odotat tapahtumalta?
Odotan mielenkiintoisia keskusteluja ja hyvää evästystä työhöni ministerinä.

Ilmastonmuutos ja maailmanrauha -symposiumi 23.8. Rotuaarilla.

Takaisin

Uutisvirta

Vuoden 2021 Oulun Musiikkivideofestivaalien (OMVF) teema on NOLO. Festivaalin taiteellinen…
Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaali tuo 11.–15. elokuuta 2021 Oulun seudulle suuria…
Ilmakitaransoiton MM-kisojen finaali siirtyy ensi vuoteen. Maailmanlaajuisen koronavirustilanteen vuoksi suurinta…

TILAA UUTISKIRJE

Tapahtumien superkuukauden viimeisimmät kuulumiset kootusti sähköpostiisi?

Tilaamalla uutiskirjeen, hyväksyn käyttöehdot.