Uutiset

Toimituksen vinkit viimeiselle viikolle

KARTTA5

Viisipäiväiset Oulun Musiikkivideofestivaalit tarjoavat liikkuvaa kuvaa ja livemusiikkia. Kilpailuun osallistuu tänä vuonna yli 380 kotimaista musiikkivideota. Kymmenen temaattista kilpailunäytöstä sekä parikymmentä katselmusnäytöstä ovat nähtävissä Kulttuuritalo Valveen ja Snooker Timen pääsymaksuttomissa näytöksissä.

Ohjelmistossa on myös musiikkiaiheisia elokuvia, musiikkivideonäytöksiä sekä paneelikeskusteluja. Liveklubeilla esiintyvät Shivan Dragn, The Syrians sekä Reino Nordin. Oulu Showcase puolestaan esittelee uusia, kansainvälisestikin kiinnostavia bändejä.

Parhaat musiikkivideot palkitaan lauantaina Pumpeligaalassa, jossa tarjolla on myös äkkiväärää viihdettä. Fesivaaliyleisön suosikkivideo palkitaan Kansanpumpelilla. Kansanpumpeliäänestys on käynnissä osoitteessa www.omvf.net 30.8. klo 14 saakka.

Kilpailunäytökset ja keskustelutilaisuudet ovat maksuttomia ja muihinkin tapahtumiin pääsee edullisesti, lippujen hinnat vaihtelevat kolmesta kymmeneen euroon.

 

Jo 19. kerran järjestettävät ilmakitaransoiton MM-kisat vetävät jälleen Rotuaarin täyteen rokkikansaa. Pääsymaksuton ja ikärajaton finaali Rotuaarin aukiolla perjantaina 29.elokuuta klo 20 alkaen. Finaalia varten lämmitellään kaikille avoimessa ilmakitaratyöpajassa.

Ilmakitarointia pääsee seuraamaan myös torstai-iltana käytävässä Mustien hevosten karsinnassa. Karsinnan voittaja saa äkkilähdön MM-finaaliin.

Mustien hevosten karsinta torstaina 28.8 klo 24, 45 Special. Vapaa pääsy (narikkamaksu 2,5 €).

 

Tuhlaajapoika ja ranskalaisen oopperan helmiä

Kolme nuoremman sukupolven laulajalupausta esittävät oman näkemyksensä Claude Debussyn Tuhlaajapojasta Oulun ammattikorkeakoulun konserttisalissa. Konsertissa kuullaan myös katkelmia Jules Massenet’n ja Georges Bizet’n oopperoista Thaïs ja Helmenkalastajat. Rooleissa tenori Ossi Jauhiainen, baritoni Petteri Lehikoinen sekä sopraano Eeva Hartemaa.

Oopperaa ja teatteria yhdistävä esitys kietoutuu usko,nainen, rakkaus -teeman ympärille. Oman osansa tähän tuovat Antti Jädertpolmin videosuunnittelu, Matti Silvanderin lavastus ja puvustus sekä Mikko Sorrin viulutaide.

Esitys ranskaksi, tekstitys suomeksi. Lauantaina 30. 8 klo 15, Liput ennakkoon Lippupalvelusta 25€. Ilman palvelumaksua liput ennakkoon Kulttuuritalo Valveen lippumyymälästä sekä Oulu10-palvelupisteestä (Torikatu 10).

 

Time Tunnel muuttaa Oulun kaupunginteatterin suureksi klubiksi lauantaina 30.elokuuta. Suomen pitkäikäisin mekaanisen musiikin tapahtuma tanssittaa kahdessa salissa, joissa tunnelmaa luovat huippu DJ:t sekä visuaaliset elementit.

Tämän vuoden pääesiintyjä on ranskalainen Fred Falke. Tämä tanssimusiikin legenda yhdistelee ranskalaista elektroa ja nu-discoa sekä 90-luvun hip hopia. Kansaa tanssittavat myös suomalaiset, radiosta tutut ja pitkän uran tehneet Koobra ja DJ Orion.

Liput 20 € Lippupalvelusta ja 25 € ovelta. Ilman palvelumaksua liput ennakkoon Kulttuuritalo Valveen lippumyymälästä, Oulu10-palvelupisteestä (Torikatu 10) ja Oulun Mick´s -myymälästä (vain käteisellä).

 


Lisää ajankohtaista

chevron-down