Uutiset

Toimituksen vinkit ensimmäiselle viikolle

kuvitus

Oulun juhlaviikot polkaistaan käyntiin kahdella perinteikkäällä, nelipäiväisellä tapahtumalla.

Jazzin ystäviä hemmottelee Rauhalassa järjestettävä Elojazz. Monipuolisen artistikattauksen ansiosta mieluista kuunneltavaa löytyy varmasti jokaiselle. Päiväliput 23-42 euroa. Svengijengiin pääsee kuitenkin mukaan tyhjätaskunakin, sillä Jumprun patiolla järjestettäviin konsertteihin sekä Jazzpuistoon on vapaa pääsy. Liput etukäteen Lippupalvelusta, Oulu10-palvelupisteistä tai Valveen lippumyymälästä.

17. kertaa järjestettävä Oulunsalo Soi on laadultaan kovatasoinen kamarimusiikkifestivaali, jossa suomalaiset ja ulkomaiset huipputaiteilijat esiintyvät erilaisissa kokoonpanoissa. Tämän vuoden tunnetuin artisti on kotimaassaan elokuvatähtimäisen fanituksen kohteena oleva hongkongilainen sellisti Trey Lee. Muita esiintyjiä ovat muun muassa festivaalin taiteellinen johtaja, mezzosopraano Virpi Räisänen, eurooppalainen Danel-kvartetti sekä rakastettu näyttelijä Esko Salminen. Konserttipaikat vaihtelevat kodista kirkkoon. Lippuhinnat vaihtelevat 10-25 euroon ja lippuja saa etukäteen mm. Lippupalvelusta, Valveelta ja Oulu10:stä.

Lauantaina 2.8. saa lisäksi kantaesityksensä nykyteatteriesitys Tornado, joka ei varmasti jätä ketään kylmäksi. Viiden nuoren oululaislähtöisen taiteilijan luoma monitaiteellinen esitys lupaa kesän unohtumattomimmat kotibileet yksityisasunnossa Parkkisenkankaalla. Jaakko Ohtosen esittämän päähenkilön kanssa etsitään vastausta ajankohtaiseen kysymykseen, kenen on enää mielekästä asua nyky-Oulussa. Esitykset jatkuvat viikonloppuisin elokuun loppuun saakka. Liput 15/8 euroa Lippupalvelusta tai ovelta käteisellä. Esityksen ikäraja on 18 vuotta.

Verkkotoimitus suosittelee:

Torstai 31.7.2014

Fiilistele: Intiimi kotikonsertti Kaipuun kajo – Shimmering Yearning.
Yksityiskodissa pidettävä iltakonsertti, jossa R. Schumannin Liederkreisin tulkitsevat mezzosopraano Virpi Räisänen sekä pianisti Marita Viitasalo.
Klo 22.00, Pikisaarentie 16 D, Oulu, liput 25/22 €

Lenni-Kalle Taipale & Espoo Big Band

Elojazzien ensimmäinen ilta huipentuu komeasti kun koko kansan suosikki Lenni-Kalle Taipale saapuu Elojazziin Espoo Big Bandin kanssa esittämääm kapellimestari Marzi Nymanin pianokonserton Portrait of a Friend.
Klo 19 alkaen, Rauhala Stage, liput 23/27 euroa.

Perjantai 1.8.2014

Hengaile: Stepa & Are, Jazzpuisto klo 14.30. Rennon letkeää räpäytystä kesäiseen iltapäivään. Leppoisasta ulkomuodostaan huolimatta parivaljakon riimittely iskee kuin salama puuhun. Puistossa voi lisäksi tutustua muun muassa Lauri Ahtisen vinksahtaneisiin potretteihin, tai vaikkapa kotimaiseen muotiin ja sisustustuotteisiin. Vapaa pääsy.

MamAfrika!, Jumprun patio klo 16. 
Perjantaina juhlitaan afrikkalaisissa tunnelmissa, kun kotimainen MamAfrika! saapuu Jumprun patiolle soittamaan afrikkalaista kansanmusiikkia ja länsimaista popmusiikkia yhdistelevän keikkansa. Konserttiin on ilmainen sisäänpääsy.

Tosifanille: Oulunsalo Soin Hailuoto-päivä.

Kolme erilaista konserttia Hailuodon idyllisissä maisemissa.

Klo 16 Parokkispelit – Spel Bå Rock
Barokkia ja kansanmusiikkia raikkaasti yhdistettyinä Vanhassa pappilassa. Barocco Borealen ensemblen muodostavat cembalisti Marianna Henriksson, sellisti Katja Kolehmainen sekä viulistit Siiri Virkkala sekä Kreeta-Maria Kentala. Pappilan kesäkahvila ja –kirppis ovat konserttipäivänä avoinna. Tarjolla makeaa, suolaista ja paikallisia käsitöitä.

Klo 19 Virvatuleen – To the Fen-Fire
Kansainväliset tähdet valloittavat Oulunsalon kirkon, jossa kuullaan kaksi suurenmoista kamarimusiikkiteosta: Smetanan jousikvartetti sekä Schubertin jousikvintetto. Esiintymässä tyylikäs sellisti Trey Lee sekä kokenut eurooppalainen Danel-kvartetti.

Klo 21.30 Vilkettä, pilkettä! – Glimmer, Shimmer!
Hailuoto-päivän päättävät vanhan ajan iltamat Nuorisoseurantalolla. Eturivin jazzmuusikot Verneri Pohjola (trumpetti), Teemu Viinikainen (kitara) ja Mika Kallio (rummut) pitävät huolen siitä, että tanssijalka vipattaa koko illan. Ravintola auki klo 19-01.

Hailuotopaketti: kaikki kolme konserttia + bussikyyti 70 €
Lippu sisältää kuljetukset konserttipaikoilta toiselle. Lähtö Oulun kaupungintalon edestä klo 13.30 tai Oulunsalo-talolta klo 13.50. Paluu klo 00.30 lautalla samaa reittiä.

Lauantai 2.8.2014

Kova nimi: Trey Lee – Laura Mikkola

Sellovirtuoosi Trey Lee on arvostettu taiteilija ympäri maailman. Hän on soittanut useissa suurissa tapahtumissa ja voittanut arvostettuja sellokilpailuja. Aasiassa hän on elokuvatähtimäisen suosittu. Hän on Unicefin hyvän tahdon lähettiläs ja palkittu Elle-lehden tyylikkäimpänä muusikkona.

Pitkän uran myös ulkomailla tehnyt pianisti Laura Mikkola on edelleen kysytty joka puolella. Hän on soittanut useilla eri festivaaleilla sekä erilaisissa kokoonpanoissa.

Konsertin ensimmäisellä puoliskolla luotetaan perinteisempään linjaan, mutta jälkimmäisellä puolella päästään kansallisiin aiheisiin. Luvassa jazzia, espanjalaisia rytmejä sekä juutalaisia melodioita. Luvassa myös yllätys valtamerten takaa.
Klo 18.00, Tulindbergin sali, liput 22/16€

Joe Lovano Trio

Legendaarinen jazzsaksofonisti Joe Lovano päättää Elojazzin lauantain. Lovanon triossa vaikuttavat lisäksi ruotsalaisbasisti Lars Danielsson ja Yhdysvalloissakin uraa luonut rumpali Jukkis Uotila.
Klo 18:30 alkaen, Rauhala Stage, liput 37/42€

Sunnuntai 3.8.2014

Osallistu: Lasten jatsit

Elojazzien viimeinen päivä on pyhitetty pienille jazzin ystäville. Lastenjatseilla esiintyy Risto Järvenpää & Tatsia ja Janssia, Outolintu ja Liikkuva Laulureppu. 
Klo 15 alkaen, Jazzpuisto, liput 5€

Fiilistele: Kesän vieraat – Summer’s Guests

Legendaarinen näyttelijä Esko Salminen liittyy kansainvälisessä nosteessa olevan basso Mika Kareksen ja pianisti Marita Viitasalon seuraksi talviselle matkalle. He esittävät Franz Schubertin tunnetuimman laulusarjan Winterreise, yhden lied-kirjallisuuden kruununjalokivistä.
Klo 18.00, Oulun kaupungintalon juhlasali, liput 22/25€

Oulun juhlaviikkojen tapahtumia voi seurata myös Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.

Teksti: Eleonora Tainio, Oona Lakso
Kuva: Hanna Jurvelin


Lisää ajankohtaista

chevron-down