Uutiset

Time Tunnel 2013: Kaksi vuosikymmentä klubikulttuuria Oulussa

Elektronisen musiikin tapahtuma Time Tunnel on tanssittanut juhlakansaa jo 20 vuoden ajan. Jo kauan Suomen pitkäikäisimmän elektronisen musiikin tapahtuman titteliä kantanut Time Tunnel on loistanut valona tunnelin päässä myös oululaisen klubikulttuurin ylläpitäjänä ja rikastuttajana.
 
Time Tunnelia on koko sen historian ajan ollut järjestämässä H.A.N.D Productions, jonka perustajajäseniin kuuluvat pitkän linjan dj:t Rene Tauriainen, Jari Rikkinen sekä Jori Nissinen. Alkuun järjestäjät myös soittivat itse tapahtumassa. Time Tunnel onkin säilynyt tekijöidensä näköisenä, vaikka vuosien varrella siellä on vieraillut mitä moninaisempi kattaus elektronisen musiikin huippunimiä.

 

Kaleva 27.8.2005
 
Time Tunnel sai alkunsa vuonna 1994, kun Oulun musiikkivideofestivaaleja järjestämässä ollut Jukka Takalo sai idean rave-henkisestä oheistapahtumasta.
 
”Olimme järjestäneet varastobileitä ja Jukka kysyi kiinnostaisiko meitä tehdä vastaava tapahtuma musiikkivideofestivaalien yhteyteen”, Nissinen kertoo.
 
Time Tunnel oli itse asiassa hyvin luonnollinen sisartapahtuma musiikkivideofestivaaleille.
 
”Meille on ollut tärkeää, miltä tila näyttää ja että ääni ja visuaalisuus toimisivat yhteen”, Nissinen toteaa.
 
Kuva: Time Tunnel
 
Time Tunnel järjestettiin lähes kymmenen vuoden ajan Nuoriso- ja kulttuurikeskus NUKUlla, eli nykyisellä Valveella.
 
”Halusimme tapahtumaan live-esityksiä, mutta NUKUlla musiikkivideofestivaalien katsantojen jälkeen jäi liian vähän aikaa järjestelyihin. Tästä syystä Time Tunnel siirtyi ravintoloihin”, Nissinen sanoo.
 
Kuva: Juha Moisala
 
2000-luvulla Time Tunnel nähtiin Foxiassa ja Uudella Seurahuoneella. Vuonna 2007 tapahtuma muutti uusiin mielenkiintoisiin tiloihin.
 
”Olimme yhteydessä Oulun kaupunginteatteriin, olisiko Time Tunnel mahdollista järjestää siellä. Henkilökunnan puolesta se sopi, sillä teatterin näytöskausi ei ollut vielä käynnissä.”
 
Ainutlaatuisten puitteiden lisäksi Time Tunnel on tarjoillut yleisölleen monipuolisen ja kiinnostavan ohjelmiston vuosi toisensa jälkeen. Ajankohtaisten kotimaisten artistien ohella tapahtumassa on nähty kovia ulkomaisia nimiä.
 
Kuva: Time Tunnel
 
Vuonna 2003 Time Tunnel ehti napata esiintyjäkaartiinsa erään sen hetken kuumimmista kotimaisista bändeistä.
 
”Don Johnson Big Bandin esiintyminen on jäänyt mieleen, sillä ehdimme buukata heidät esiintymään juuri ennen läpilyöntiä. Oli hieno seurata miten he rakensivat illan”, Nissinen muistelee.
 
Kaleva 29.8.2003
 
Nissisen mieleen on jäänyt myös brittiläisen Hexstaticin livekeikka vuonna 2002.
 
”Bändi oli vieraanamme pari päivää ja veimme heidät katsomaan myös ilmakitaran mm-kisoja perjantaina. Seuraavan päivän keikalleen he olivat koonneet perjantaina kuvatusta materiaalista videon, joka oli sovitettu täydellisesti heidän musiikkiinsa. Yleisö oli aivan innoissaan.”
 
Kuva: Juha Moisala
 
20-vuotisjuhliaan viettävä Time Tunnel luo tänä vuonna katsauksen menneisyyteen, kun Teatterin pienen näyttämön klubilla on luvassa musiikkia 1990-luvun alusta aina näihin päiviin. Järjestäjät ovat kuitenkin ehtineet miettiä myös tulevaisuutta. Nissinen toivoisi tapahtumalle ennen kaikkea jatkuvuutta.
 
”Toivottavasti löytyisi organisoijia meidänkin jälkeemme ja scenen toiminta pysyisi yllä”.
 
Katso lisää kuvia Galleriasta.
 
 
Teksti: Heidi Hahtola


Lisää ajankohtaista

chevron-down