Uutiset

Terhi Suorlahti: “Törsäily tuntuu luonnonvastaiselta”

Ilmakitaransoiton MM-kisafinaalia edeltävä symposiumi sekoittaa kulttuuria, tiedettä ja päätöksentekoa. Muun ohjelmiston lisäksi Rotuaarin aukiolla nähdään kaksi paneelikeskustelua, joista toisessa mukana on muun muassa näyttelijä Terhi Suorlahti. Kysyimme häneltä:

Miten taistelet ilmastonmuutosta vastaan?
Syön pääosin kasvisruokaa, kierrätän, liikun julkisilla ja pyörällä – en omista autoa enkä edes ajokorttia. Yritän enemmänkin kohdata ilmastonmuutoksen ilmaston lämpenemisen kautta, sillä se on faktaa ja seuraus ihmisten toimista. Näitä asioita ajattelen usein kuluttamisen näkökulmasta: jatkuva ostelu tai minkä tahansa asian kahmiminen ja törsäily tuntuvat luonnonvastaisilta. Haluan myös säilyttää oman luontosuhteeni elävänä ja hengittävänä. Mehän olemme osa luontoa, luonto on meissä. Myös turha lentäminen tuntuu pahalta, jos voisi valita vaikka junan.

Mitä symposiumi tarjoaa osallistujille?
Keskustelua ja puheenvuoroja tärkeästä aiheesta. Toivottavasti myös uusia ideoita!

Mitä itse odotat tapahtumalta?
Tykkään Oulusta kaupunkina, ja oululaiset ovat mielestäni aina vaikuttaneet jotenkin lämpimiltä ja helposti lähestyttäviltä ihmisiltä. On kivaa tulla osallistumaan tärkeään kesätapahtumaan ja kertomaan ilmastonmuutokseen liittyviä ajatuksiani.

Ilmastonmuutos ja maailmanrauha -symposiumi 23.8. Rotuaarilla.

Takaisin

Uutisvirta

Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaali tuo 11.–15. elokuuta 2021 Oulun seudulle suuria…
Ilmakitaransoiton MM-kisojen finaali siirtyy ensi vuoteen. Maailmanlaajuisen koronavirustilanteen vuoksi suurinta…
Oulun juhlaviikotOulun Taiteiden Yö
Paavo J. Heinonen yhdistyksen puheenjohtajaksi
Oulun juhlaviikkoja koordinoiva Oulun kulttuuritapahtumayhdistys valitsi vuosikokouksessaan 27.4. yhdistyksen puheenjohtajaksi…

TILAA UUTISKIRJE

Tapahtumien superkuukauden viimeisimmät kuulumiset kootusti sähköpostiisi?

Tilaamalla uutiskirjeen, hyväksyn käyttöehdot.