Uutiset

Teleportin kautta tapahtumasta toiseen

Juttusarjassamme pääset tutustumaan niihin henkilöihin, jotka mahdollistavat sinullekin elämysten elokuun. Viime viikolla haastattelimme karhukaistamme, joka puolestaan haastoi seuraavaksi piinapenkkiin Hellä Mietosen.

Kuka olet?
Kari Ensio Miettunen, Oulun Muusajuhlien tuottaja, siivilissä lähinnä leivos.

Hilpein lempinimesi?
Hellä Mietonen.

Mitä teet Oulun juhlaviikoilla?
Muusajuhlilla on yli 70 tilaisuutta ja tapahtumaa. Singahtelen teleportin kautta erilaisista tapahtumista toiseen – olen lähes kehittänyt metodin olla kahdessa paikassa yhtä aikaa.

Miten olet päätynyt tehtävääsi?
Vuonna 1982 iltapäivällä Karjasillan kirjastossa ajattelin, että vielä joskus olen jollain tavalla vaikuttamassa Oulun kulttuurielämän sisältöihin. Nyt olen, vaikka prosessissa vähän kesti. Se johtuu siitä, että minulla on vahva taipumus tarkovskilaiseen viipyilyyn kaikessa. Ennen nykypestiäni olen ollut muun muassa pyhäkouluopettaja ja ikkunanpesijä. Olen myös myynyt kenkiä ja opettanut yliopistossa suomalaista kansankulttuuria.

Minkä parissa työskentelet juuri nyt?
Ulkomaisten agenttien kanssa.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?
Minulla on kolme toimistoa: koti, pää ja metsä. Tyypillisesti teen atk-laitteella kotona töitä ohjelmasuunnittelun parissa, kunnes seinät alkavat ahdistaa. Silloin siirryn metsään päätoimistoineni ajattelemaan ja ideoimaan. Joskus metsästä käsin on sopivaa myös älypuhelimella ottaa sähköisiä yhteyksiä. Esimerkiksi vastikään M. A. Numminen meilissään kertoi olevansa juuri metsässä, joten menin metsään vastaamaan. Näin varmistin, että viestit ovat linjassa toistensa kanssa.

Jatka lausetta: Parasta työssäni on...
Pidän harhoista. Siksi vastaan, että harha omasta omnipotenssiuudestani: kuvittelen vuoden alussa, että voin taas tulevilla Muusajuhlilla toteuttaa vaikka mitä hauskaa, jännää ja mielenkiintoista. Vaikka se ei ole totta, siihen kuitenkin sisältyy ripaus totuutta, sillä saan itse kehitellä mitä erikoisimpia ideoita ja pyrkiä toteuttamaan niitä lähtökohtaisesti kenenkään estämättä.

Mitä odotat omalta tapahtumaltasi tänä kesänä?
Ihmiskunnan kehittymistä henkisesti kohti parempaa tulevaisuutta festivaalin hienojen tapahtumien myötä.

Jos olisit eläin, mikä olisit ja miksi?
Schrödingerin kissa. Voisin osaltani ehkä valaista kysymystä: Milloin systeemi lakkaa olemasta näiden kahden tilan sekoitus ja muuttuu vain toiseksi niistä?

Kenet haastat seuraavaksi haastatteluun?
Koiteli Elää -festivaalien johtajan, Sirpa Eskolan.


Lisää ajankohtaista

chevron-down