Uutiset

Tekosyy-klubi vierailulle Ouluun

Lauluntekijöiden oma Tekosyy-klubi vierailee Oulun juhlaviikoilla 17. elokuuta. Helsingissä jo vuosia ihastuttanutta tapahtumaa isännöi tällä kertaa Olavi Uusivirta vierainaan Kaija Kärkinen & Ile Kallio, Esa Eloranta sekä Dimi.

Artistit esittävät musiikkiaan ja paljastavat tarinoita sen takaa Tuba Food & Loungessa. Juonellinen ilta koostuu kolmesta osiosta. Itse teossa -osiossa Kaija Kärkinen ja Ile Kallio tekevät illan aikana uuden biisin, jonka tekoon yleisökin pääsee osallistumaan.

Tekosyy-osiossa pitkän linjan muusikko Esa Eloranta kertoo kappaleistaan ja niiden synnystä. Kuulijoiden tehtäväksi jää arvuutella, mikä on totta ja mikä tarua. Nostolava-osiossa kuullaan laulaja-lauluntekijä Dimin musiikkia ja tietenkin myös sen tekosyitä.

Klubia järjestää Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry, joka täyttää tänä vuonna 60 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Tekosyy on kiertänyt myös Tampereella, Seinäjoella ja Jyväskylässä.

Ekstraa pitkin elokuuta

Oulun juhlaviikkojen Ekstrat-sarjan ohjelmistossa on tarjolla myös nykysirkuksen huippua 21.–22. elokuuta. Kulttuuritalo Valveella nähdään Flow-sirkuksen vierailuesityksenä ilma-akrobaatti Salla Hakanpään Pinta. Kiitetty teos luo taianomaisia painottomuuden kuvia vertikaaliköyden ja veden avulla.

Nuotin vieressä on tilaa -kuorotapahtuma kerää jälleen yhteen Oulun seudun kuoroja 23. elokuuta. Tapahtuma kajahtaa käyntiin Rotuaarin yhteiskonsertissa, jonka jälkeen kuorot valtaavat keskustan torit ja kuppilat. Samana päivänä Kaiken keskus esittää: Lasten valtakunta 2014 tarjoaa elämyksiä lapsille.

Oopperan ystäville puolestaan on luvassa harvinaislaatuista herkkua 30. elokuuta, kun kolme nuoremman sukupolven laulajalupausta esittävät oman näkemyksensä Claude Debussyn Tuhlaajapojasta. Rooleissa ovat sopraano Eeva Hartemaa, tenori Ossi Jauhiainen ja baritoni Petteri Lehikoinen. Oulun ammattikorkeakoulun konserttisalissa kuullaan otteita myös muista ranskalaisen oopperan helmistä.

Paikalliseen muotoiluun ja taidekäsitöihin voi tutustua PROTO ry:n Designtorilla. Tori esittelee muotia ja musiikkia 21.–23. elokuuta Pakkahuoneenkatu viiden edustalla.

Oulun juhlaviikot tarjoaa unohtumattomia elämyksiä 31.7.-31.8. yhdeksän jäsenfestivaalin ja monipuolisen oheisohjelmiston voimin. Lisätietoja www.oulunjuhlaviikot.fi.


Lisää ajankohtaista

chevron-down