Uutiset

Teatteria, tanssia, oopperaa, retkiä ja piknikkiä

Oulun juhlaviikot tarjoaa kaupunkilaisille ja matkailijoille kulttuuria ja taidetta lähes kuukauden ajan, 2.-26. elokuuta. Kansainvälisten huippuvierailujen lisäksi Oulun kesän kohokohta sykkii paikallista henkeä eri taidemuotoja yhdistävillä esityksillä.

 

Oulun juhlaviikot esittää -tapahtumasarja tuo näyttämöille ja katukuvaan keväisen ohjelmistohaun valinnat: Raunio-oopperan, Kasvusilmuja-esityksen, Kyläjuhlan, Koiteli Elää Lapsille -perhepiknikin sekä Elämyspuisto Oulun päivityksen 2012.

 

Kantaesityksensä Kulttuuritalo Valveella saava Raunio-ooppera luo puolifiktiivistä ajankuvaa alakulttuurin toiminnasta 2000-luvun Oulussa. Tämä Surnu-teatterin ensimmäinen tuotanto kertoo kahden ystävyksen kasvutarinan musiikin, laulun ja tanssin voimin. Teoksen sävellys ja käsikirjoitus on Antti Rekilän, Riku Rousun ja Tuomo Vuolteenahon käsialaa. Raunio-ooppera kantaesitetään 10. elokuuta, muut näytökset 11., 16. ja 17. elokuuta.

 

Kasvusilmuja on runoilija Teija Annelin, tanssija Henna Hanhinevan ja viulisti Jari Suomalaisen eri taiteenaloja yhdistävä esitys, jonka Oulun juhlaviikot vie Oulun kaupunginsairaalaan, Intiön hoivakotiin ja Tuirankartanoon. Esitys pohjautuu Teija Annelin runoihin kokoelmasta Kasvusilmuja (2011), jossa ihmisen kasvukivut rinnastuvat luonnon vertauskuviin. Klassinen musiikki, nykytanssi ja runous luovat yhdessä lempeän ja rikkaan maailman, missä katsojalla ja kuulijalla on mahdollisuus työstää omia tunteita ja kokemuksia sekä saada lohtua.

 

Katuteatteriesitys Raja nivoo yhteen paikalliskulttuuria ja kansainvälisyyttä. Kolmen teatteritaiteen opiskelijan, Hanna-Kaisa Tiaisen, Salim Djaferin ja Luca Bessen, teos pohjautuu pohjoispohjanmaalaisten kertomuksiin vierauden kohtaamisesta ja se sisältää laulua, tanssia, yllätyksiä, muodonmuutoksia ja väärinkäsityksiä. Esitys tutkii ja tarjoaa mahdollisuuden kommunikointiin kielirajojen ylitse, tuoden esiin olennaisen ihmisyydestä, kulttuurista ja kohtaamisesta. Raja esitetään Nallikarissa ja Rotuaarilla 2. elokuuta sekä Yli-Iin keskustassa 3. elokuuta.

 

Koiteli elää lapsille -perhepiknik jatkaa viime vuonna alkanutta tapahtumasarjaa Kiimingissä 11. elokuuta. Koitelin Sahasaaressa esiintyy Vastarannan Siili -kokoonpano, eli Oulun vuoden taiteilija Soiva Siili ja Jukka Takalo. Lisäksi ohjelmassa on yhteislaulua. Lapsiperheille suunnatun piknikin toteuttaa Koiteli Elää ry yhteistyössä MLL:n Kiimingin paikallisyhdistyksen kanssa.

 

Elämyspuisto Oulu 2012 puolestaan päivittää niin täysin uudet kuin vanhatkin turistit historian onnellisimpaan versioon. Rotuaarin lavalle luodaan 3. elokuuta leppoisa kaupunkilaisten olohuone, Info-Kioski. Kioskilta voi ostaa lyhyitä kaupunkiretkiä, jotka tarjoavat mielenkiintoisen mahdollisuuden kokea kaupunki. Experience Club 2012 -klubilla tanssitaan samana iltana Never Grow Oldissa. Päivitys toteutetaan yhteistyössä Oulun kaupunginteatterin kanssa.

 

Oulun omat juhlaviikot muodostavat Elojazz, Oulunsalo Soi, Jalometalli, Oulun Muusajuhlat, Koiteli Elää, Oulun Musiikkivideofestivaalit, Ilmakitaransoiton MM-kisat, Oulun Taiteiden Yö sekä Time Tunnel.


Lisää ajankohtaista

chevron-down