Uutiset

Yhteisöllinen kaupunkikulttuuri & Tapahtumien tehdas

Kuinka voisimme tehdä kaupunkielämästä hauskempaa, vapaampaa, kestävämpää ja vastuullisempaa? Kaupunkiaktivisti Jaakko Blomberg on yhteisöllisten tapahtumien ja uudenlaisen kaupunkikulttuurin primus motor. Muun muassa Siivouspäivän, Kallio Block Partyn ja Olohuonenäyttelyn taustalta tuttu ideanikkari saapuu Ouluun 20. tammikuuta käynnistämään Tapahtumien tehtaan.

Kaikille kaupunkikulttuurista innostuneille avoimessa Tapahtumien tehtaassa tullaan työstämään uusia tapoja yhteisölliseen tekemiseen pitkin kevättä ja kesää. Aloituspäivänä 20.1. haetaan inspiraatiota käytännönläheisistä esimerkeistä ja ideoidaan, kuinka voisimme yhdessä elävöittää kaupunkikuvaa niin arjessa kuin festarihulinoissa.

Kokonaisuuden toteuttaa Tapahtumien Hubi -hanke yhteistyössä Kuntalaislähtöinen kaupunkikehittäminen -hankkeen KAAOS-toiminnan ja Oulun juhlaviikkojen kanssa.Tapahtumien tehtaalla syntyneitä ideoita voidaan rahoittaa molemmista hankkeista. Ilmoittaudu aloituspäivään viimeistään 11. tammikuuta:

Tapahtumien tehdas -ilmoittautuminen

Aloituspäivän ohjelma
13.00 Kahvit ja ilmoittautuminen
13.30 UUSI YHTEISÖLLINEN KAUPUNKIKULTTUURI - Jaakko Blomberg
15.00 Tauko
15.15 TAPAHTUMIEN TEHDAS - Ideointityöpaja. Sparraamassa Jaakko Blomberg & hankehenkilöstö.
18.00 VAPAATA ILLANVIETTOA - Paikka varmistuu myöhemmin

Tammikuussa syntyviä ideoita työstetään ryhmissä pitkin kevättä, ensin projektisuunnitelmiksi, ja myöhemmin toteutukseen asti. Tapahtumien tehtaan tuotokset voidaan toteuttaa joko itsenäisinä tempauksina tai Oulun juhlaviikkojen tai muiden Pohjois-Pohjanmaan festivaalien yhteydessä.

Aihepiiristä kiinnostuneet voivat halutessaan osallistua vain Jaakko Blombergin luento-osuuteen 20. tammikuuta. Toisaalta, peli ei ole menetty oman idean työstämisen suhteen, vaikka aloituspäivä menisi ohi. Mukaan voi liittyä myöhemminkin.

Tapahtumien tehdas, kevät 2017:
20.1. Jaakko Blomberg: Uusi yhteisöllinen kaupunkikulttuuri
8.2. Ideoista projektisuunnitelmiksi
14.3. Jaakko Blomberg: Joukkovoimaa! Kuinka saada ihmiset mukaan? Miten viestiä asioista ja mikä toimii sosiaalisessa mediassa? Entä mitä on joukkorahoitus ja mihin sitä voi käyttää?
5.4. Kadut haltuun ja muita käytännön järjestelyjä

Yhteisten osuuksien jälkeen projektit viimeistellään toteutettaviksi työryhmittäin.

Lisätiedot:
Projektikoordinaattori Henri Turunen, henri.turunen(at)ouka.fi, 040 621 2015
Projektityöntekijä Hanna Jakku, hanna.jakku(at)ouka.fi p. 050 346 8537
Projektityöntekijä Katri Dahlström, katri(at)oulunjuhlaviikot.fi, p. 0400 492 649


Lisää ajankohtaista

chevron-down