Uutiset

Tapahtumien klubi 10.10. keskittyy festivaalien ekotekoihin

Tapahtumien hubi -hankkeen seitsemäs Tapahtumien klubi 10.10. kello 9–15.30 Ravintola Rauhalassa (Mannenkatu 2, Oulu) keskittyy festivaalien ekotekoihin.

Pääpuhujaksi saapuu tapahtuma-alan ympäristöasioiden edelläkävijän, Roskilde Festivalin kestävän kehityksen päällikkö Mikkel Sander Tanskasta. Roskilden utopia on täysin kestävä festivaali niin ympäristön kannalta kuin sosiaalisestikin. Roskildessä kestävälle kehitykselle on määritelty selvät tavoitteet ja niiden saavuttamista mitataan vuosittain. Roskilde Festival on järjestetty vuodesta 1971 lähtien, ja viime vuonna festivaalilla kävi 130 000 kävijää.

Lisäksi klubilla kuullaan Ekokompassista, suomalaisesta ympäristösertifikaatista tapahtumille. Marika Nyyssönen Suomen luonnonsuojeluliitosta kertoo Ekokompassista työkaluna. Meidän Festivaalin toiminnanjohtaja Johanna Råman taas valottaa, miten Ekokompassi on otettu käyttöön ja miten ympäristöasiat ovat mukana myös festivaalin ohjelmasuunnittelussa. Markkinointipäällikkö Petter Nissinen Ekoenergiasta esittää esimerkin ympäristötyöstä.

Paikallista asiantuntemusta käytännön ympäristötekoihin tuo Oulun jätehuollon erityisasiantuntija Mari Juntunen.

Iltapäivällä osallistujat pääsevät ideoimaan oman festivaalinsa tai tapahtumansa ympäristökysymyksistä ohjatuissa työpajoissa. Iltapäivällä on mahdollisuus myös neljälle 20 minuutin pikakonsultoinnille Mikkel Sanderin kanssa. Konsultointiin liittyy etukäteistehtävä (englanniksi). Konsultointiajan voit varata ilmoittautumisen yhteydessä. Jos konsultointia toivovia on enemmän kuin neljä, konsultointiin pääsevät siitä eniten hyötyvät tapahtumajärjestäjät. Tapahtumien hubi valitsee osallistujat.

Tapahtuma on maksuton ja se on tarkoitettu tapahtumajärjestäjille pääasiassa Pohjois-Pohjanmaan alueella. Ilmoittaudu mukaan tästä viimeistään 4.10. (Mukaan mahtuu 50 ensimmäistä ilmoittautujaa.)

Lisätietoja: Projektipäällikkö Taina Ronkainen, 040 6211249, taina.ronkainen@ouka.fi sekä projektikoordinaattori Henri Turunen, 040 6212015, henri.turunen@ouka.fi

Festivaalien ekoteot –kallista viherpesua vai fiksua taloudenpitoa?

10.10.2017 kello 9–15.30 Ravintola Rauhala (Mannenkatu 2, Oulu)

Ohjelma:

9.00                   Ilmoittautuminen – Aamukahvit ja tervetuloa
9.20                   Mikkel Sander, sustainability manager, Roskilde Festival  (in english)
10.30                Ekokompassi-sertifikaatti tapahtumille:

  • Marika Nyyssönen, projektikoordinaattori, Suomen luonnonsuojeluliitto
  • Johanna Råman, toiminnanjohtaja, Meidän festivaali
  • Petter Nissinen, markkinointipäällikkö, Ekoenergia

11.30                Lounas

12.30                Paikalliset vinkit ympäristöystävällisyyteen, Mari Juntunen, erityisasiantuntija, Oulun jätehuolto
13.00                Työpajat alkavat

13.45                Iltapäiväkahvit

14.00                Työpajat jatkuvat
14.45                Yhteenveto
15.30                Kiitos ja hyvää kotimatkaa


Lisää ajankohtaista

chevron-down