Uutiset

Tapahtumien Hubin piloteissa uudenlaisia yhteistyökuvioita, kulttuurimatkailua ja poikkitaiteellisuutta

Tapahtumien Hubi -hankkeen toinen pilottikierros herätti hienoja ideoita yhteismarkkinointiin, kulttuurimatkailuun ja poikkitaiteellisiin festivaaleihin Pohjois-Pohjanmaalla. Toteutettaviksi hyväksyttiin parhaiten tarjouskilpailun kriteerit täyttävät viisi ideaa, jotka toteutetaan hankkeen ostopalveluna. Tarjouksia tuli yhteensä yhdeksän. Yhteensä tarjouksia hyväksyttiin 18 800 euron arvosta.

Pilotteina vuonna 2018 toteutetaan:

  1. PolAir eli Airnest Productions Oy:n ja Polar Bear Pitching ry:n yhteinen tapahtumien markkinointivideo,
  2. Oulun Vanha Musiikki ry:n 2020 esitettävän barokkioopperan kulttuurimatkailullinen kehittäminen,
  3. ensi vuonna 30-vuotiaiden Raahen Rantajatsien ja Oulun Elojazzin kansainvälinen markkinointiyhteistyö,
  4. the Irish Festival of Oulun poikkitaiteellinen tanssin ja elokuvan yhdistävä ohjelma sekä
  5. hailuotolaisen Bättre Folk -festivaalin matkailullisen majoitustyökalun kehittäminen.

Tapahtumien Hubin ensimmäinen pilottihaku päättyi kesäkuussa 2017. Silloin valittiin myös viisi tapahtumapilottia, joista neljä toteutettiin vuonna 2017 ja yksi toteutetaan vuonna 2018.

Oulun Musiikkivideofestivaalit ry:n pilotti testasi erilaisia kumppanuuksia mahdollistavaa Virtual Reality -teknologiaa elokuussa 2017.

”Pilotin avulla toteutimme festivaaleilla maailman ensimmäisen virtuaalisen musiikkivideonäytöksen. Kokeilu meni hyvin ja pilottiraha auttoi meitä visiomme toteuttamisessa. Aiomme myös jatkaa virtuaalitodellisuuden parissa ja järjestää näytöksiä jatkossakin. Oman festivaalin jälkeen olemme jo järjestäneet yhteistyössä näytöksen esimerkiksi Lasten ja nuorten elokuvafestivaalien kanssa”, kertoo Oulun musiikkivideofestivaalien vastaava tuottaja Juhani Oivo.

Muissa ensimmäisen kierroksen piloteissa Oulun Elokuvakeskus ry järjesti 360-elokuvatyöpajoja Oulun kansainvälisillä lasten ja nuorten elokuvafestivaaleilla, ja Youth Control järjesti pelimusiikkitapahtuma Game Music Blowoutin Time Tunnel -tapahtuman yhteydessä. Ensimmäisen kierroksen piloteista kaksi toteutuu vuonna 2018, kun Huutomerkki ry:n uusi yhteistuotantomalli tuo kansainvälisiä kirjailijavieraita Oulun Muusajuhlille ja Oulun Sarjakuvafestivaalit järjestää sarjakuvantekijöiden ja kustantajien pitchaus-tapahtuman.

Kehittämispilotit toteutetaan ostopalveluina, ja niiden tulee edistää kulttuurisponsorointia, uusia tuotanto- ja rahoitusmalleja tai tapahtumamarkkinointia. Pilottien avulla halutaan antaa tapahtumaorganisaatioille mahdollisuus perinteisistä toimintamalleista poikkeaviin avauksiin toimialallaan.

Koko hankkeen aikana pilotteihin on varattu 45 000 euroa. Viimeinen hankkeen ideahaku avautuu keväällä 2018.

Lisätietoja:
Projektikoordinaattori Henri Turunen, 040 6212015, henri.turunen@ouka.fi

Tapahtumien Hubi on Euroopan aluekehitysrahaston EAKR-hanke, jonka päärahoittajana toimii Pohjois-Pohjanmaan liitto. Hankkeen päätoteuttaja ja -hallinnoija on Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut ja osatoteuttaja Oulun Kulttuuritapahtumayhdistys ry, joka tunnetaan elokuisia festivaaleja koordinoivana Oulun juhlaviikkoina.


Lisää ajankohtaista

chevron-down