Voimalan muusaklubi: Peltokurki, Muusat ja muut

16.8.2023

MUUSA-KIRJOITUSKILPAILUN VOITTAJAT
Illan aluksi Huutomerkki ry:n puheenjohtaja Aleksi Nikula julkistaa valtakunnallisen Muusa-kirjoituskilpailun voittajat, ja kilpailun päätuomari, Oulun tuomiorovasti Satu Saarinen kertoo perustelunsa valinnoilleen. Kilpailun aiheena oli tänä vuonna ”Rauha”.

SELVÄN PÄIVÄN ILTA
Voiko inspiroituneen ja haltioituneen humalan huuruisia hetkiä tarkastella kirkkaiden lasien lävitse? Harvinaisen selväpäisessä ohjelmanumerossa lavan valtaavat kulttuurin moniottelijat Pertti Rautiainen, Epe Niiranen ja Aapo Kukko. Luvassa puhetta ja runoutta alkoholista, ketään syyllistämättä, liikoja opastamatta, välistä keveän itseironisellakin otteella. Esiintyjät puhallutetaan ennen lavalle menoa varmuuden vuoksi.

MINILUKUPIIRI: AAMU ILMAN DARRAA
Jarkko Korpuan minilukupiiri on lukenut Katri Ylisen teoksen Aamu ilman darraa (Into Kustannus 2022) ja avaa lukukokemuksiaan yleisölle. Alkoholikeskustelua ravisteleva kirja avaa silmät raittiudelle, joka ei maistu kuivalta. Aamu ilman darraa sisältää kaiken sen, minkä kirjailija itse ja moni raitistunut olisi halunnut tietää juomisen lopettaessaan. Kirja purkaa stigmaa alkoholiongelman ympäriltä kertomalla häpeästä, suorituspaineista ja itsensä löytämisestä vaikeimman kautta. Kirjassa pohditaan, mikä on pohjakosketus: pitääkö ensin menettää työpaikkansa, jotta juominen loppuu, vai riittääkö ”vain” sammuminen eduskuntaan? Lukupiirin vieraina Sonja Luvijoki sekä rock-muusikko J. Aslak Räsänen.

RUNOPERFORMANSSI: KATI HILTUNEN
Tampereella vaikuttava Kati Hiltunen on julkaissut kaksi runoteosta: Kotini on tuntematon manner (Kulttuurivihkot 2020) ja Tämä ei ole henkilökohtaista (Kulttuurivihkot 2023). Kirjoittamisen lisäksi Hiltunen on kokenut lavarunoilija ja esiintyy musiikkitaustojen kanssa. Hänen uusin lavarunoteoksensa pohjautuu tuoreimpaan runokokoelmaan pohtien identiteettiä ja sitä, miten otamme vastuuta ihmissuhteissa ja yhteiskunnassa tänä päivänä. Hiltusen runous lähtee eletyistä hetkistä ja niiden keskiössä on rytmi.

PELTOKURKI MUUSILLA
Peltokurki on Anna Peltomaan ja Emma Kurkisen muodostama symbioottinen duo. Lennon-McCartney -tyyppisen tekijäkaksikon taika perustuu vahvoihin lauluharmonioihin ja kykyyn tarkastella maailmaa herkkyyden kautta. Peltokurki edustaa stemmavoittoista taidepoppia, jossa on kaikuja folkista. Duon musiikki on aseista riisuvan rehellistä ja kuulijaa lähelle tulevaa. Koskettavat ja elämältä maistuvat sanoitukset saavat näkemään vaikeissakin asioissa toivoa. Kipeän kauniit maailmat ja järkähtämätön läsnäolo tekevät yhtyeestä väkevän kokemuksen niin levyltä kuin livenä. Suomalaisessa mytologiassa kurkea on pidetty taivaankannen kannattajana ja niin myös Peltokurki kykenee ottamaan kuulijansa lohduttavasti siipien suojaan. Peltokurki julkaisi esikoisalbuminsa Peltokurki I keväällä 2021.

Liput 10 € ennakkoon (+ Billeton toimitusmaksu 1,70€), ovelta 13 €.


Missä ja milloin?

Tapahtuman aika

16.8. klo 21.00
 - 23.00

Tapahtuman sijainti

Voimala 1889, Kasarmintie 1, Oulu

Kohderyhmä

K18 / 18 and up 

Esteettömyys

Esteetön pääsy / Accessible entranceInva-wc / Accessible toilet

Liput

13/10

Sijainti kartalla

chevron-down