Tuban muusaklubi

18.8.2023

PERTTI RAUTIAINEN: BIISIT, JOTKA JANOTTAVAT
Musiikki ja alkoholi vahvistavat elämyksiämme jo yksittäin otettuina, mutta varsinkin samanaikaisesti nautittuina. Jotkut kappaleet suorastaan saavat kaipaamaan kielen kostuketta. Nesteytykseen houkuttelevien musiikkielämysten alkolähteille meidät vie Pertti Rautiainen. Myös yleisöllä on mahdollisuus kertoa kosteimmat biisimuistonsa.

KIRJAVIERAS: TUOMO HEIKKINEN
Tuomo Heikkisen esikoisteos Sillanrakentaja (Aviador 2023) on mystisyydellään lumoava romaani ystävyydestä. Kirjan alussa mies lahjoittaa paikkakunnalle saapuneelle romaanin kertojalle kanin. Siitä heidän ystävyytensä alkaa. Toinen miehistä kärsii muistiongelmista ja parantaa ihmisiä. Kertoja, jonka ympärillä kuolee ihmisiä, yrittää opetella pitämään kanista huolta. Tapahtumarikkaan kesän aikana he tapaavat sekä tuttuja että tuntemattomia, kohtaavat selittämättömiä asioita ja kokevat paljon surua. Sillanrakentajan pohjana ovat toimineet Heikkisen kirjoittamat runot. Omaäänisellä tyylillä kirjoitettu romaani herättää kysymyksiä, joihin vastauksia saa janota viimeiseen saakka. Haastattelijana Jyrki Korpua.

RUNOJA: SAAGA SUONVIERI JA TOMMI PARKKO
Saaga Suonvieri lukee runoja esikoiskokoelmastaan Koiranuni (Filologinen Klubi 2022). Runoteos on vähäeleisen voimakas kitukasvutarina. Se vie yöllisestä kotikaupungista hapuilevalle pakomatkalle, etsii vastauksia vanhempien sydänkammioista ja ravintoloiden kassoilta. Se on kirja äideistä ja lapsista, hiljaisuuksista ja harmaudesta, jossa kiinalaisten turistien virta ja väärien pysäkkien loputtomuus lohduttaa. Saaga Suonvieri on Torniossa kasvanut, nykyisin Helsingissä vaikuttava laulaja-lauluntekijä ja runoilija.

Tommi Parkko on turkulainen runoilija, tietokirjailija, kustantaja ja luovan kirjoittamisen opettaja. Hän on julkaissut neljä runokokoelmaa, joista viimeinen on vuonna 2019 ilmestynyt Hamilton-manaatin vaikea elämä (Aviador) sekä viisi tietokirjaa runoudesta, viimeisimpänä Runoilijan työkalupakki (Avain 2021). Hänen luotsaamansa Kustannusliike Parkko julkaisee käännösrunoutta.

HANNU PALONIEMI
Rovaniemeläinen esikoiskirjailija Hannu Paloniemi kertoo aiemmin tänä vuonna ilmestyneestä teoksestaan Lumiluolapoika (Like). Romaani on omakohtainen kertomus äitinsä menettäneestä pojasta, kätketystä surusta ja nuorisokulttuurista 1980-luvun alun Torniossa. Lapin yliopistossa suomen kielen lehtorina toimiva Paloniemi on myös Sapattivuosi-yhtyeen perustajajäsen, sanoittaja ja entinen laulaja. Tilaisuudessa Paloniemi soittaa romaanin tapahtuma-aikaan sijoittuvia musiikkikatkelmia ja myös laulaa.

MUSIIKKIA: LAURA LEHTOLA
Laura Lehtola on helsinkiläistynyt musiikin- ja kuvantekijä. Hän on työskennellyt muun muassa Kaj Chydeniuksen kanssa ja toiminut muusikkona useissa yhteyksissä (muun muassa Captain Cougar, Twile, Klaara, AdAstra-teatteri). Lauran paraikaa työn alla oleva ensimmäinen soololevy sisältää suomalaisten runoilijoiden, kuten Aulikki Oksasen ja Saima Harmajan teksteihin pohjautuvaa sävelmaalailua. Muusaklubilla Laura esiintyy soolona pianolla itseään säestäen.


Missä ja milloin?

Tapahtuman aika

18.8. klo 21.00
 - 

Tapahtuman sijainti

Tuba Food and Lounge, Mannenkatu 2, Oulu

Kohderyhmä

Kaikki ikäryhmät 

Liput

Maksuton

Sijainti kartalla

chevron-down