Kulttuurilaboratorio: Taiteiden Yön Häppening (Pikisaari)

17.8.2023

Tänäkin vuonna myös Kulttuurilaboratoriossa päästään viettämään Taiteiden Yötä! Häppeningissä uppoudutaan taiteeseen tanssin, musiikin sekä kuvan ja äänen muodoissa. Tervetuloa Pikisaareen nauttimaan pääsymaksuttomasta ohjelmasta klo 21 alkaen.

Ohjelma:
21–00 Taidenäyttelyt: Iiris Barsk, Saara Halminen
21.15 Ville Aalto
22.30 Plut0nium-tanssiteos
23.00 Duo Tulirinta & Elomaa
Sisäänkäynti Kulttuurilaboratorioon ei ole täysin esteetön kynnysten ja kapeahkon välioven (72 cm) vuoksi.

Tapahtuman aikana OUC:n kioskissa myynnissä mm. l-olutta ja muita virvokkeita.
Tapahtuma tuotetaan osana Oulu Urban Culture ry:n Untamed Office (Oulu2026) -hanketta.

Ville Aalto
Ville Aalto luo sähköisiä äänimaisemia ja syntetisaattoreilla tuotettuja luontoääniä. Siniaallot muuntautuvat linnunlauluksi, sähkösirkat sirittävät ihmisen kuuloalueen rajoilla, elektroniset äänimassat maalaavat staattisen ympäristön keinoluonnolle.
Aallon Avian Electronics -teoskokonaisuuden äänimaisemissa villin luonnon siritykset ja laulut ovat samaa äänimassaa kuin ihmisen tuottaman teknologian sirinät, häiriöäänet ja konerytmit. Teknologian kyllästämässä maailmassa raja aidon ja keinotekoisen välillä on epätarkka ja häilyvä.

Plut0nium
Milla Toppi on Berliinissä esitystaiteita opiskellut koreografi ja tanssija. Palattuaan takaisin kotikaupunkiinsa Ouluun, hän on keskittynyt omien teoksiensa luomiseen sekä freelancer-tanssijana keikkailuun. Taiteiden yön Häppeningissä hän esittää näyttelytilassa liikkeellisen teoksen Plut0nium yhdessä tanssijoiden Leena Häggmanin ja Emilia Pöyryn kanssa. Esityksessä kehon veistoksellisuus ja pirstoutunut liikekieli sulautuvat yhteen vuorovaikutuksessa äänimaailmaan ja ympäröivään tilaan.

Duo Tulirinta & Elomaa
Duo Tulirinta & Elomaa esittää kokeellista sello- ja syntetisaattorimusiikkia, joka ammentaa vaikutteita. Yksi suurimmista tavoitteistamme on luoda elämyksiä epämukavuusalueella sekä vaikuttaa. Kuulkaa ja vaikuttakaa.

Iiris Barsk
Oon Iiris. Ankara itselleen, harvemmin muille. Oon asunut siellä sun täällä, joten paikalla ei ole mulle väliä. Pidän tän muutenkin lyhyenä, mutta tosissaan toivon, jos jossain nähdään, etäällä tai kasvotusten, että mulle voi koska vain tulla puhumaan tai laittaa viestiä.
"Umpisuolen lisäke", koko noin 4,5 x 2,4 x 2,3 m, akryylimaalit lakanoille
Umpisuolen lisäke on pesä. Pienen pieni, kotoisa ja monien mielestä täysin turha. Enimmäkseen se ei sano mitään, ja silloin kun se sanoo, se sanoo "AU!" niin kuin "aamu-usva!" tai "aurinkoinen uoma!". Tää umpisuolen lisäke on rakennettu kuitenkin täysin vanhoista lakanoista. Värimaailmakin on eri, ehkä monien mielestä vähemmän graavi - ei niin verenpunainen. Se on reitti, joka loppuu lyhyeen. Oikotie, joka ei vienyt minnekään. Se on kunnianosoitus umpisuolen lisäkkeille ja sille, mitä ei tiedetä (vielä).
"Kalman kasvot", teoksia lakanoille, akryylimaalit
Kalman kasvot ovat kerroksia – kun ihmisen päällimmäinen olemus sulaa pois, alta paljastuu toisenlainen todellisuus. Ne voi nähdä myös taiteilijan omakuvana. Kasvot on maalattu vanhoille lakanoille akryylimaaleilla ja valutettu vedellä. Niihin ei ole käytetty kovin paljon aikaa, mutta teosten tekemisen luonteeseen kuuluu, että epäonnistuu.

Saara Halminen
Saara Halminen tuo Taiteiden yöhön muutaman teoksen kokonaisuuden, joka sisältää öljymaalauksia nuoruudesta sekä ihmiskehosta. Teoksissa pohditaan henkilökohtaisuutta ja samalla julkisuutta kehon monimuotoisuutena. Teoksissa toistuvana elementtinä yhdistellään kirjontaa sekä useita muita tekniikoita kasvuston omaisesti. Halminen on nuori oululainen kuvataiteilija, ja hän tutkii töissään teemoja kehon ja sukupuolen ympärillä.

 


Missä ja milloin?

Tapahtuman aika

17.8. klo 21.00
 - 00.00

Tapahtuman sijainti

Pikisaarentie 15 B 1

Kohderyhmä

K15 / 15 and upK18 / 18 and up 

Liput

Maksuton

Sijainti kartalla

chevron-down