Richard Bona Trio, Aki Rissanen Hyperreal, OYJO Alumni

4.8.2023

Elojazz-perjantain pääesiintyjänä kuullaan Richard Bona Trio! Grammy-palkittu Richard Bona on yksi menestyneimmistä kansainvälisistä basisteista, säveltäjistä ja multi-instrumentalisteista. Ainutlaatuisella laulutavalla hän jatkaa afrikkalaisia traditioita. Bonan musiikki käsittelee maanosan perinteitä, kulttuuria ja kauneutta. Richard Bona on luonut mainetta ympäri maailman ja valloittanut sekä yleisöä että muusikkopiirejä musikaalisuudellaan, taidoillaan ja karismallaan. Hänen yhteistyökumppaneitaan ovat olleet mm. Joe Zawinul, Paul Simon, Harry Belafonte, Pat Metheny ja Vinnie Colaiuta.

Konsertissa kuullaan myös kotimaan tämän hetken huomattavimman jazzpianistin, Aki Rissasen uunituoretta ja elektronisempaa Hyperreal -projektia. Yhtyeen musiikissa yhdistyvät kuulas pohjoismainen jazz-ilmaisu, hypnoottiset Lähi-idän rytmit ja konemusiikkielementit. Aki Rissanen Hyperreal -triossa esiintyvät myös trumpetisti Verneri Pohjola ja rumpali Robert Ikizi.

Konsertin avaa paikallinen Oulu Youth Jazz Orchestra Alumni. OYJO on Madetojan musiikkilukion ja Oulun konservatorion nuoriso- big band. Elojazzeille 2023 kapellimestari Jaakko Jauhiainen on koonnut poikkeuksellisen kokoonpanon, jossa on mukana vanhoja OYJOssa soittaneita nuoria. Laulusolisteiksi OYJO Alumniin saapuvat Riikka Keränen ja Suvi Aalto. Konsertissa on luvassa jälleennäkemisen riemua kotikaupungin merkittävimmällä jazz-festivaaleilla, vauhdikasta Big Band -musiikkia sekä upeita tulkintoja jazz- ja soul-klassikoista.

Illan aikataulu:
18:00
OYJO Alumni

19:30
Aki Rissanen Hyperreal

21:00
Richard Bona Trio


Missä ja milloin?

Tapahtuman aika

4.8. klo 18.00
 - 

Tapahtuman sijainti

Kasarmintie 13, 90100 Oulu

Kohderyhmä

K18 

Liput

55

Sijainti kartalla

chevron-down