ihmisiä kahvilassa

Oulun Muusajuhlat

Sanataidefestivaali Oulun Muusajuhlat tarjoilee 15.–20. elokuuta kymmeniä kirjailijavierailuja ja sanataiteellisia tapahtumia Oulussa ja lähiympäristössä kuuden päivän aikana. Koko ohjelmisto julkaistaan kesäkuun alkupuolella, tässä jo muutamia makupaloja festivaaliohjelmasta.

Yksi festivaalin helmiä on Oulunsalo Soi -festivaalin kanssa yhteistyössä toteutettava Näin unta kesästä kerran -runokonsertti, jossa suomalaisten rakastama näyttelijä Seela Sella lausuu Eino Leinon runoja ja tekstejä. Mukana esityksessä ovat sopraano Pia Freund, sellisti Louna Hosia sekä pianisti-laulaja Taina-Maaria Rautasuo. Liput tapahtumaan ovat myynnissä, varaa siis paikkasi ajoissa! Lisätietoa ja liput linkistä.

Kirjailijavieraiksi saapuvat muun muassa Kari Väänänen, Lola Odusoga ja Risto Isomäki uutuusteoksineen, ja Muusajuhlien iltaklubeja tähdittävät esimerkiksi Litku Klemetti ja Peltokurki.

Muusajuhlilla on järjestetty perinteisesti myös kirjoittajakoulutusta. Tänä vuonna runoratsun selässä laukataan luontoon! Ilmoittautuminen kurssille on jo alkanut, lisää linkistä

***

Poikkitaiteellinen sanataidefestivaali Oulun Muusajuhlat tarjoaa kuuden päivän ajan kymmeniä tilaisuuksia, jotka pitävät sisällään kirjailijavierailuja ja kirjallisuuskeskusteluja, lisäksi mukana on myös musiikkia, teatteria ja runoesityksiä sekä kirjoittajapajoja.

Antiikin yhdeksän runotarta eli muusaa ovat innoittaneet ihmiskuntaa antiikin ajoista saakka. Nyt muusat houkuttelevat jälleen lukemisen ja kirjoitetun maailman pariin. Kirjat ilahduttavat, lumoavat ja vangitsevat. Niiden äärellä voi eläytyä, hurmaantua, muistella, harhailla ja viipyillä – kirjoissa on kaikki meidän tarinamme ja lukemattomat maailmat.

Festivaalin tuottaa Huutomerkki ry. Lisätietoja tuottaja Kari Miettunen. kari.ensio.miettunen@nullgmail.com, puh. 050 363 9259.

Tervetuloa Muusajuhlille innoituksen lähteille!

Oulun juhlaviikkojen tapahtumilla on Ekokompassi-sertifikaatti. Autathan meitä vähentämään ympäristövaikutuksiamme.