akrobaatti roikkuu köyden varassa pää alaspäin kasvien seassa

Oulun juhlaviikot esittää

Oulun juhlaviikot esittää -tapahtumasarja nostaa joka toinen vuosi esiin Oulun ja pohjoisen taiteilijoiden ja taideorganisaatioiden osaamista. Sarjassa nähdään elokuussa 2022 Pohjoisen oopperakomppanian Puhelias Elias -musiikkinäytelmä sekä Ilmatilan nykysirkusteos. Teokset täydentävät Oulun juhlaviikkojen ohjelmistoa. Katso tarkemmat tiedot vuoden 2022 ohjelmistosta alta.

Tapahtumasarja nostaa festivaalitarjonnan rinnalla esiin Oulun seudun taiteilijoiden ja taideorganisaatioiden osaamista. Aiempina vuosina sarjassa on nähty muun muassa immersiivisiä taide-elämyksiä, nuorallatanssia, ilma-akrobatiaa, kaupunkiseikkailua ja katuteatteria, ympäristötaidetta ja koomista sekä rock-oopperaa.

Kuva: Pekka Pohjanheimo / NocPok

Puhelias Elias

Herkkä musiikkinäytelmä lapsesta muutosten keskellä
Pohjoisen oopperakomppanian tuotanto

Elias on yleensä puhelias, mutta nyt sanat ovat kadoksissa vanhempien eron jälkeen.

Kahdessa kodissa asuminen, ekaluokan alkaminen ja muut uudet asiat, kuten koulun säännöt, saavat Eliaksen vaitonaiseksi. Koulupäivän aikana Elias pohtii veden alla asuvia ihmisiä, yhdyskuntalintuja, mummulan honkapuuta, vanhustentaloa, satamaa ja kesää, jolloin ei oltu vielä erottu.

Ja tietenkin parasta ystävää Priitiä, joka saa Eliaksen aina puheliaaksi. Onneksi on punainen lanka, joka yhdistää erossa olevat ystävykset.

Puhelias Elias -musiikkinäytelmä avaa kauniisti lasten kokemusmaailmaa perheiden monimuotoistumisen keskellä. Esitys perustuu Essi Kummun samannimiseen lastenkirjaan, joka oli Finlandia-palkintoehdokkaana vuonna 2012.

Esityksen kesto on n. 30 min, ja se on suunnattu erityisesti 4–10-vuotiaille sekä heidän vanhemmilleen.

Teos on saanut tukea Taiteen edistämiskeskukselta ja Suomen Kulttuurirahastolta. Yhteistyössä Oulun kaupungin kulttuuripalvelut.

Teoksen tuottaja, vuonna 2016 perustettu Pohjoinen oopperakomppania | The Northern Opera Company on Pohjois-Suomen ainoa monitaiteellisesti suuntautunut oopperateatteri, joka suunnittelee ja tuottaa oopperateatteriesityksiä ja etsii uusia näkökulmia ja avauksia, jotka lisäävät keskustelua sekä taiteen lajien että yleisön välillä.

Esitykset
5.8. klo 18 (ensi-ilta) sekä 6.8. klo 13 ja 16 Valvesali, kulttuuritalo Valve, Oulu
11.8. klo 18 Sykesali, Kiiminki
12.8. klo 18 Vesaisenlinna, Ylikiiminki
13.8. klo 13 Kierikkikeskus, Yli-Ii
21.8. klo 18 Oulunsalon Nuorisoseuran talo

Lue lisää ja osta liput täältä.

 

Ilmatila-ryhmä esittää: Hedera Helix

Kiikkusaari (Ainolan puisto), 12.-14.8. klo 23.00

Ilmatila-ryhmän nykysirkusteos saa ensi-iltansa Oulun juhlaviikoilla Ainolan puistossa. Kiireetön ja meditatiivinen teos toteutetaan pienissä valaistuissa kasvihuoneissa myöhään illalla.

Teos on sanaton ja esityksiin on vapaa pääsy. Esityksen kesto noin 30 minuuttia.

Ilmatila-ryhmä tuottaa nykysirkusteoksia, jotka yhdistävät ilma-akrobatiaa muihin taidemuotoihin, kuten tanssiin ja elävään musiikkiin. Monet yhteisön esityksistä ovat vahvasti paikkaan sidonnaisia.

Teoksen ohjaa oululaislähtöinen sirkustaiteilija Ilona Jäntti.

Esiintyjät: Šárka Fülep Bočková (Tšekki), Ilona Jäntti, Natalie Reckert (Saksa)

Sävellys: AGF/Antye Greie-Ripatti

Valot: Kauri Klemelä

Kuva: Inkeri Jäntti

Esitykset
12.8. klo 23:00, Ainolanpuisto
13.8. klo 23:00, Ainolanpuisto
14.8. klo 23:00, Ainolanpuisto