Oulu Pride: Teatteri Sidos - KULLERVO!

4.8.2023

Kullervo on kertomus joka on kerrottu teille lukemattomia kertoja, aina sillä tavalla kuin ihmiset sen haluavat kuulla. Muttei koskaan sillä tavalla kuin Kullervo osaisi sen itse kertoa. Tässä tarinassa kuullaan Kullervon oma ääni.

Kullervo on iätön ja sukupuoleton olento jolla olisi varsin vähän tekoa ihmisten maailman kanssa mikäli hän itse saisi päättää. Jää lopulta katsojan tulkittavaksi kutsuttisiinko häntä nykymaailmassa transsukupuoliseksi, intersukupuoliseksi, muunsukupuoliseksi vai sukupuolettomaksi. Onko asialle ollut sanoja hänen omassa ajassaan? Jos on, koko käsite on joka tapauksessa poikennut modernista. Entä onko seksuaalisuus tiiviisti meidän päiviimme saakka ollut yhden naisen ja yhden miehen välinen asia? Myös nämä rajat venyvät kuten ne ovat historiankin aikana venyneet.

Paitsi sukupuolisuutta ja seksuaalisuutta, näytelmä luotaa myös neurokirjon ja mielenterveyden ongelmia oman aikakautensa näkökulmasta. Autismin kirjolle sijoittuminen, bipolaarisuus, alkoholismi ja psykoosikaan eivät ole henkilöhahmoille vieraita.

Lisäksi Kullervon tarina tuo esille sodan julmuudet, siihen linkittyvän seksuaalisen väkivallan ja usein yhteishengen nostatuksen kustannuksella vaietun tabun kuinka joskus omiaan voi joutua pelkäämään lähes yhtä paljon kuin vihollisia.

Kullervon kohtalon rujoudesta huolimatta näytelmä jättää toivon kytemään. Kohtalo ei niitä maahan jokaista jota moderni yhteiskunta pitäisi erilaisena.

Ikäsuositus 16+
Näytelmä sisältää 15 min väliajan.
IG: @teatterisidos


Missä ja milloin?

Tapahtuman aika

4.8. klo 19.00
 - 21.15

Tapahtuman sijainti

Valvesali, Kulttuuritalo Valve, Hallituskatu 7, 90100 Oulu

Kohderyhmä

K15 / 15 and up 

Esteettömyys

Esteetön pääsy / Accessible entranceInva-wc / Accessible toiletInduktiosilmukka / Induction loop

Liput

20/15

Sijainti kartalla

chevron-down