Oulu Pride: Keskustelua queer hiphopista ja skeittauksesta

4.8.2023

Keskustelu: Inklusiivinen skeittikulttuuri – Jarkko Poropudas & Ansku Nousiainen

Jarkko Poropudas on pitkän linjan skeittari, joka on tunnettu Happy Hour -skeittimerkin perustajana. Vuonna 2021 Jarkko astui rohkeasti esiin Helsinki Priden kampanjan kasvona. Jarkko jakaa avoimesti omia kokemuksiaan homoseksuaalisuudestaan skeittipiireissä ja kertoo tarinansa nuoresta skeittarista aina tähän päivään asti. Jarkon kanssa keskustelee Oulun musiikkivideofestivaalien taiteellinen johtaja Ansku Nousiainen.

Paneeli: Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt hiphopissa

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt ovat olleet osa hiphop-kulttuuria läpi sen historian mutta usein piilossa – maskuliininen rap on surullisenkuuluisa homo- ja transfobisuudestaan. Suunta vaikuttaisi olevan kohti parempaa: räppäri Lil Nas X tuli vuonna 2019 kaapista samalla kun rikkoi striimausennätyksiä ja esimerkiksi Cardi B on puhunut avoimesti biseksuaalisuudestaan. Onko hiphop vihdoin valmis syleilemään sateenkaariartisteja ja mitä se tarkoittaa käytännössä? Millaista on toimia räppärinä ja avoimesti LHBTIQ-yhteisön jäsenenä 2020-luvun Suomessa? Entä mikä rooli räpin kuuntelijoilla on?

Panelisteina toimivat räppäri Arion Raudes sekä rap-yhtye Pimeä Hedelmä. Paneelin vetää rap-tutkija Inka Rantakallio alias DJ SHY GRL.

Aikataulu:
16.30 DJ
17:30 Inklusiivinen skeittikulttuuri – Jarkko Poropudas & Ansku Nousiainen
18:00 Paneelikeskustelu: Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt hiphopissa: Inka Rantakallio, Pimeä Hedelmä & Arion Raudes
19:00 DJ
20:00 Keskustelutilaisuus loppuu


Missä ja milloin?

Tapahtuman aika

4.8. klo 16.30
 - 20.00

Tapahtuman sijainti

Valven Paljetti, Kulttuuritalo Valve, Hallituskatu 7, 90100

Kohderyhmä

Kaikki ikäryhmät / All ages 

Liput

Maksuton

Sijainti kartalla

chevron-down