Muusat Tähtitornissa

20.8.2023

KLO 16.30 KIRJAJULKKARIT: HILJAA LIPUVAT VARJOT
Oululaisen, keminmaalaislähtöisen Anni-Sofia Kauppilan elokuussa ilmestyvä romaani Hiljaa lipuvat varjot (Aviador) tarkastelee yhteiskunnan ristiriitoja ja sukupolvien välisiä siteitä, eroja ja yhtäläisyyksiä. Meri-Lappiin, porttinsa sulkeneen tehtaan maisemiin sijoittuva romaani on surumielinen joutsenlaulu pohjoisen kaupungin sielunelämästä. Pohjavireeltään melankolisen kerronnan sävyjä rikastaa tekijälleen ominainen huumori, joka sai kiitosta jo vuonna 2021 ilmestyneessä esikoisromaanissa Taivaspuheluita (Aviador). Kauppila asuu Oulussa Paavo Rintalan entisessä kotitalossa ja harrastaa ekspressiivistä taidetta sekä lenkkeilyä koiransa kanssa. Haastattelijana Pertti Rautiainen.

KLO 17 TÄHTITORNIN MINILUKUPIIRI: ALEKSI SUOMESTA
Jarkko Korpuan lukupiiri on lukenut Tuomas Kyrön uutuusteoksen Aleksi Suomesta (WSOY 2023), ja avaa nyt lukukokemuksiaan yleisölle. Lukupiiriläisinä Ulla Kaislaranta ja Martu Väisänen. Tervetuloa kuuntelemaan tai keskustelemaan teoksesta!

”Helmikuu 2022. Aleksi istuu autossaan talvisessa Oulussa ja miettii itsemurhaa. Venäjä hyökkää Ukrainaan. Aleksi myy kihlasormukset ja lähtee. Aleksi taistelee Ukrainan Foreign Legionin joukoissa Irpinissä, Itä-Ukrainassa, Mustallamerellä. Hän menee kaikkiin tuliin ensimmäisenä: koska hänellä ei ole mitään hävittävää, hän on ylivoimainen. Siksi hän on yhä elossa. Tuomas Kyrö matkusti Kiovaan haastattelemaan suomalaista soturia, jonka elämäntarina on hämmästyttävä, hengästyttävä ja koskettava. Koulussa kiusattu suomalaisen äidin ja senegalilaisen isän poika päättää näyttää kaikille ja lähtee 18-vuotiaana Ranskan muukalaislegioonaan. Hän palvelee Afganistanissa ja useissa Afrikan maissa ja käy suorittamassa asepalveluksen Suomessa. Tänään Aleksi on kovapintainen sotilas, mutta hän on myös se pikkupoika, jonka paras muisto on isoisän tilalla tehdyt maatyöt. Kyrö on tunnustettu kirjailija, jonka teoksille ominaista on ihmisläheisyys ja tarkkanäköinen yhteiskunnallisuus.”

KLO 17.30 HENKISTEN LAJIEN MESTARUUSKISAT
Klassikoksi muodostuneessa Henkisten lajien mestaruuskisoissa kilpaillaan kolmiottelussa, jossa lajeina ovat telepatia, telekinesia sekä teleportaatio. Oulun Henkiseksi Mestariksi kruunataan parhaiten ajatuksia sekä pisimmälle itseään sekä kilpailuesinettä mielensä voimalla siirtänyt kilpailija. Tule testaamaan salaiset astraalitaitosi koko tunnetun maailmankaikkeuden ainoaan teletriathlon-kisaan!

KLO 18.30 KONSERTTI: AIMO HUIKAN SOITINORKESTERI
Aimo Huikan Soitinorkesteri on oululainen regressiivisen dorkarockin sanansaattaja, joka sekoittaa suomirockia ja -poppia sekä elementtejä eri genreistä aina hevistä kansanmusiikkiin. Tyylilaji on siis lokeroimaton ja arvaamaton. Yhtyeen uusin EP Tarpeeksi vanha kuolemaan on keinunut viime aikoina mukavasti radioaalloilla. Yhtyeen koostumus on seuraava: Aimo Huikka (laulu), Eelin Kova (akkari), Hannes Pänikkä (sähkäri), Vieno Kulaus (basso), Manu Vaara (rummut), Aina Impi Ellen Anna (taustalaulu), Mihmee Perrie (viulu, syntetisaattori).


Missä ja milloin?

Tapahtuman aika

20.8. klo 16.30
 - 22.00

Tapahtuman sijainti

Tähtitornin kellari, Linnansaari 1, Oulu

Kohderyhmä

Kaikki ikäryhmät / All ages 

Liput

Maksuton

Sijainti kartalla

chevron-down