Muusat Iin KulttuuriKauppilassa: Kim Leine & Risto Isomäki

18.8.2023

Kirjailijavieraina Kim Leine ja Risto Isomäki. Tanskalais-norjalainen Kim Leine (s. 1961) kasvoi Norjassa jehovantodistajien parissa ennen muuttoaan teini-ikäisenä Tanskaan, josta hän pakeni lapsuutensa haamuja Grönlantiin. Hänen tunnetuimpiaan teoksiaan on Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon saanut Ikuisuusvuonon profeetat, joka sijoittuu 1700-luvun Grönlantiin ja ammentaa aiheensa alueen rujosta siirtomaahistoriasta. Suurromaani Kuilu (Tammi 2015) puolestaan on suomalaisittain erityisen kiinnostava, sillä se kertoo Suomen sisällissodasta.

Risto Isomäki (s. 1961) on laaja-alainen kirjailija, kolumnisti ja ympäristöaktivisti, joka on julkaissut yli 20 romaania ja tietokirjaa. Isomäki muistelee aiemmin tänä vuonna ilmestyneessä teoksessaan Maailmanparantajan muistelmat (Into Kustannus) nuoruuttaan kansalaisliikkeiden parissa 1980- ja 1990-luvuilla ja vie lukijan aitiopaikalle kansalaisyhteiskunnan kultakauteen, jonka aikana suomalaisten käynnistämät operaatiot muuttivat maailmaa. Isomäen tuorein teos on kesällä ilmestynyt ekologinen trilleri Viimeinen erämaa (Into Kustannus), joka vie lukijan painajaismaiseen eloonjäämistaisteluun keskelle valtamerta.

Kirjailijoita haastettelevat Tomi Kiilakoski ja Jyri-Jussi Rekinen.

Iissä ensimmäistä kertaa järjestettävä Taiteiden ilta kokoaa yhteen eri alojen taiteilijoita Taidekeskus KulttuuriKauppilaan ja Iin kirjastoihin tarjoten taidetta, musiikkia ja kirjallisuutta meiltä sekä maailmalta. Taiteiden ilta on myös etko-tapahtuma IlmastoAreena iltanuotiolla -tapahtumalle, joka järjestetään 25.-26.8.2023 Iijokisuulla sijaitsevan Karhun leirikeskuksen ympäristössä. Taide on kautta aikojen ottanut kantaa yhteiskunnallisiin ilmiöihin, ja taiteen kautta voidaan käsitellä myös ilmastokriisiä.

Lisätietoja:
https://www.kulttuurikauppila.fi/
https://ilmastoareena.fi/


Missä ja milloin?

Tapahtuman aika

18.8. klo 17.00
 - 

Tapahtuman sijainti

Iin KulttuuriKauppila, Kauppilantie 15, Ii

Kohderyhmä

Kaikki ikäryhmät 

Liput

Maksuton

Sijainti kartalla

chevron-down