Muusat huoltsikalla: Risto Isomäki & Lola Odusoga

19.8.2023

Kirjailijat Risto Isomäki ja Lola Odusoga saapuvat hailuotolaisen kirjailija Kati Hiekkapellon vieraaksi kertomaan uusimmista teoksistaan. Tule Hailuodon SEO-huoltoasemalle nauttimaan tunnelmasta, jossa aika on pysähtynyt ja jota kaurismäkeläiseksin miljööksi on kuultu kutsuttavan!

Risto Isomäeltä on ilmestynyt tänä vuonna peräti kaksi teosta. Lähes koko elämänsä aktivismin ytimessä toiminut Isomäki luo teoksessaan Maailmanparantajan muistelmat (Into Kustannus) katsauksen suomalaisen aktivismin historiaan ja kertoo kahden värikkään vuosikymmenen parhaat, jo osittain unohdetut tarinat. Kesällä ilmestynyt ekologinen trilleri Viimeinen erämaa (Into Kustannus) vie lukijan painajaismaiseen eloonjäämistaisteluun keskelle valtamerta. Retkikunnan tavoitteena on tutkia valtameren pohjalla kulkevaa 60 000 kilometrin pituista merenalaista vuoristoa ja sen suurta hautavajoamaa, maapallon viimeistä suurta tuntematonta erämaata.

Risto Isomäki (s. 1961) on kirjailija ja tiedetoimittaja. Myös Isomäen kaunokirjallisia teoksia voi luonnehtia sekä tiede- että tieteiskirjallisuudeksi. Niissä yhdistyvät tutkimukseen perustuvat tosiasiat science fictionin tulevaisuusnäkyihin. Ekologisen aiheiston käsittelijänä Isomäki on suomalaisen kirjallisuuden tunnetuimpia nimiä.

Vuoden 1996 Miss Suomena tutuksi tullut Lola Odusoga debytoi lastenkirjailijana. Mitäpä, jos juuri se asia, josta ei mielellään halua edes kertoa muille, onkin itse asiassa jotakin hienoa ja sellaista, mistä voisi olla aidosti ylpeä? Tomeralla ja iloisella Lola-tytöllä se on hänen uskomattoman iso ja upea tukkansa. Lolan suuri salaisuus (WSOY 2023) käsittelee omien pelkojen voittamista ja minäkysymyksiä värikkään ja vauhdikkaan seikkailutarinan keinoin. Tämän kirjan innoittamana jokainen pieni seikkailija voi lähteä rohkeasti etsimään omaa salaisuuttaan, jonka haluaa jakaa mielellään myös kaveriensa kanssa. Tarinassa onkin kyse suuremmasta asiasta kuin pienen tytön kiharista hiuksista, kuten lastenkirjallisuuden moninaisesta kuvastosta ja tasa-arvosta.

Lola Odusogasta tuli julkisuuden henkilö 18-vuotiaana hänen voittaessaan ensimmäisenä tummaihoisena Miss Suomi-tittelin vuonna 1996. Lola kruunattiin myös Miss Skandinaviaksi, ja hän sijoittui Miss Universum-kilpailuissa kolmanneksi. Missivuosiensa jälkeen hän on tullut tunnettuksi mielipiteistään; hän kiertää tapahtumissa ja kouluissa puhumassa suvaitsevaisuudesta, kiusaamisesta, itsevarmuudesta ja itsensä hyväksymisestä sekä antaa julkisuuden henkilönä paljon haastatteluja ja osallistuu erinäisiin keskusteluihin.


Missä ja milloin?

Tapahtuman aika

19.8. klo 17.00
 - 19.00

Tapahtuman sijainti

SEO-huoltoasema, Luovontie 224, Hailuoto

Kohderyhmä

Kaikki ikäryhmät / All ages 

Liput

Maksuton

Sijainti kartalla

chevron-down