Galleria 5: Antti Tolvi - Etäisyys ja lämpö, mediainstallaatio

17.8.2023

Antti Tolvin mediainstallaatio Pimento-tilassa.

Etäisyys ja lämpö on moniaistillinen mediateos jossa katsomme meitä lähestyvää, tyhjyydessä leijuvaa valoa diffraktiolasien läpi. Teos koetaan istuen soivalla ja lempeästi hierovalla matalataajuussohvalla.

Arkipäiväisesti voimme kokea kaiken meitä kohti saapuvan valon/energian lämpönä ja erinäisinä tuntemuksena. Voimme havaita tätä samaa tuntemusta siirtyvän myös toiseen suuntaan. Tuntemuksemme jotain kohtaan voi olla lämmin tai voimme ihmisenä huokua lämpöä jne.

Vaikka kohtaisimme pelkkää puhdasta valoa emme tunne pelkästään puhdasta valoa. Lisäämme tuntemukseen aina kokemuksestamme jotain, jolla yritämme ymmärtää ja selittää sitä itsellemme. Se mitä me mihinkin automaattisesti lisäämme on jossain määrin uudelleen opeteltavissa, jos niin haluamme. Voimme toisin sanoen oppia ottamaan asioita vastaan uusin tavoin. Voimme oppia havaitsemaan lämpöä herkemmin.

Teos ehdottaa että avaamme huomiotamme hieman laajemmalle. Tutkia kykyä nähdä asioiden ympärillä hieman avointa tilaa, liikkumavaraa. Kuuntelemme tyynesti tuntemuksiamme, miten asiat soivat mielemme avaruudessa ja miten ne resonoivat muihin ympärillä oleviin asioihin. Lopulta voimme kysyä, ovatko mitkään asiat mitenkään irrallaan toisistaan? Ja onko mitään etäisyyttä lopulta minkään välillä olemassakaan?

Etäisyys ja lämpö
mediainstallaatio, 2022
video, diffraktiolasit, matalataajuussohva

Vapaa pääsy.

Teoksen esittely klo 17.00


Missä ja milloin?

Tapahtuman aika

17.8. klo 12.00
 - 20.00

Tapahtuman sijainti

Hallituskatu 5

Kohderyhmä

Kaikki ikäryhmät / All ages 

Liput

Maksuton

Sijainti kartalla

chevron-down