Kaarne Fredriksson & Paula Nousiainen: Queer People in Hip Hop

25.8.2023

Mehukkuus, upeus, leikki, tyylit, vapautuminen, ilo, juhla, yhteisö, haippimeiningit!!!!!!

Nämä asiat sykkivät sekä hiphopin että queeriyden ytimessä, mutta yhteistä niille ovat myös muun muassa valkopesu, systeeminen sorto (kolonialismi), elintilan ahtaus ja kapina. Näitä päällekkäisyyksiä ja niiden laskoksia tutkittaessa on löytynyt lukemattomia queerin hiphopin helmiä, joista osa nähdään tässä näytöksessä. Näytös on toive nostaa esiin upeita tekijöitä ja juhlia hiphopia, queeriyttä, vapautta, kapinaa ja mustaa kulttuuria ja historiaa - ja toisaalta kyseenalaistaa valkoista ja miehistä näkökulmaa. Kuraattoreita ovat näytöstä tehdessä inspiroineet hullut visuaaliset öyskyiset maailmat, bounce, kollektiivisen oppimisen praktiikka, flow, rakkaus ja sensuaalisuus sekä muoti.

Näytöksen kuraattorit Kaarne Fredriksson (they/them) ja Paula Nousiainen (she/he/they) ovat kämppikset, kollegat ja ystävät, mutta ovat myös tanssijoita, homoja, musavideofaneja ja hiphop-intoilijoita. Tärkeä huomio: molemmat ovat valkoisia hiphop-kulttuurin vieraita. Tämä näkökulma on hyvä ottaa huomioon näytöstä katsoessa.

Kuraattorien sisältövaroitukset: alastomuus, kiroilu, slurrit lyriikoissa, viittaukset rasismiin ja queerfobiaan, seksuaalinen kuvasto
Näytöksen suositusikäraja: K-13

Kaarne Fredriksson & Paula Nousiainen ovat paikalla näytöksessä


Missä ja milloin?

Tapahtuman aika

25.8. klo 14.00
 - 15.30

Tapahtuman sijainti

Valvesali, Kulttuuritalo Valve, Hallituskatu 7, 90100 Oulu

Kohderyhmä

K15 / 15 and up 

Esteettömyys

Esteetön pääsy / Accessible entranceInva-wc / Accessible toiletInduktiosilmukka / Induction loop

Liput

5

Sijainti kartalla

chevron-down