Ekstrat

Ekstrat ovat pisteenä iin päällä Oulun juhlaviikkojen ohjelmistossa. Oulun juhlaviikkojen tai yhteistyökumppaneidemme järjestämät Ekstrat tarjoavat yleisölleen laadukasta sisältöä ja unohtumattomia elämyksiä.

Kuva: Jaani Föhr

TariNoita
MIRIAM
esitys muutoksesta

La 13.8. klo 19 / Su 14.8. klo 15 / La 20.8. klo 19 / Su 21.8. klo 15 / Studio Muonavarasto Black Box, Hiukanpiha 9, rakennus H2, Hiukanhovin ovi, Hiukkavaara Vanha kasarmialue, Oulu

Erityisesti monitaiteellisista teoksistaan ja monikielisestä lastenteatteristaan tunnettu teatteri Quo Vadis liittyy vuoden 2022 Ekstra-ohjelmistoon teatteriteoksellaan MIRIAM.

Teatteriteos MIRIAM tutkii muutoksen kourissa kamppailevien ihmisten erilaisia selviytymis- ja sopeutumiskeinoja. MIRIAM kurkottaa teatterin keinoin yli sukupolvien, kansallisuuksien ja maantieteellisten rajojen. Esityksen tarinat on henkilökohtaisissa tapaamisissa kerrottu ja luovutettu esityskäyttöön. Kertojat ovat eri ikäisiä maahan- ja maastamuuttajia sekä hoivakotien kantasuomalaisia.

Erilaiset luonteenlaadut, yllättävä sinnikkyys tai uskomaton joustamiskyky voivat olla elämän käännekohdissa suuntaa määrääviä. Mikä on se kannustin, joka saa puskemaan läpi harmaan kiven tai rikkomaan lasikatot? Onko se toivo? Vai pakko? Vai kenties molemmat yhtä aikaa?

Ohjaus Mikko Korsulainen. Lavastus, pukusuunnittelu ja graafinen ilme Hanna Holopainen. Pukujen toteutus Olli Niemi. Valot, äänet ja tekninen toteutus Otto Joki. Lavalla tanssija Mia Lappalainen, muusikko Mika Kolehmainen ja näyttelijä Annina Rokka.

Liput 22 € / eläkeläiset 18 € / opiskelijat, työttömät 13€ . Ticketmaster, Oulu 10, kulttuuritalo Valveen lippumyymälä sekä tuntia ennen ovelta. Esityksiin käy Kaikukortti.

Kuvat: finna.fi, Lada Suomenrinne

Kinokonsertti
Meren kasvojen edessä & Joona Hiltunen

Pe 19.8. klo 19 Valvesali, kulttuuritalo Valve, Oulu

Oulun juhlaviikkojen kinokonserttiviikonlopun avaa kauhuelementtejä sisältävä Teuvo Puron ohjaama mykkädraama Meren kasvojen edessä. Aavemaisilla unijaksoilla ja pahaenteisillä tunnelmilla höystetty saaristolaismysteeri oli julkaisuvuonnaan Suomen katsotuin elokuva.

Elokuvan musiikin sävellyksestä ja livesäestyksestä vastaa oululainen musiikintekijä ja äänitaiteilija Joona Hiltunen, jonka työskentelyä äänen parissa kuvaavat elektronisuus, utuisuus ja samplemusiikki. Meren kasvojen edessä -elokuvaan Hiltunen tarjoili musiikin ensimmäistä kertaa IIK!!-kauhuelokuvafestivaalilla Iissä 2020. Elokuvassa häntä inspiroivat piinaava tietämättömyys, aggressiivisuus sekä henkilöiden väliset kemiat.

Yhteistyössä: Oulun Energia, IIK!!-kauhuelokuvafestivaali ja Salon Virho
Konserttia tukee Musiikin edistämissäätiö.

Liput 15 € / eläkeläiset 12 €  / työttömät, opiskelijat, lapset, varus- ja siviilipalvelushenkilöt 9 €. Esityksiin käy Kaikukortti.

Ticketmasterin myyntipisteissä ja verkkokaupassa hintaan lisätään käsittelykulu ja tilausmaksu. Kulttuuritalo Valveen lippumyymälästä liput ilman kuluja. Liput verkkokaupasta tästä linkistä.

Kinokonsertti
Nummisuutarit & Tallari-duo

La 20.8. klo 18 Sykesali, Syke-talo, Kiiminki

Lauantaina 20.8. klo 18 Kiimingin Sykesalin valkokankaalla nähdään Aleksis Kiven näytelmään perustuva Erkki Karun ohjaama mykkäkomedia Nummisuutarit. Yksinkertainen kyläsuutarinpoika Esko lähtee puhemiehensä kanssa kosimaan Kreetaa, mutta saapuu taloon kesken Kreetan häiden. Esko palaa kotiin nöyryytettynä ja lujasti päättäneenä: ”En koskaan nai!”

Epäonnisen kosioretken kansanmusiikkimaailman loihtii Tallari-duo Katri Haukilahti, viulu, ja Sampo Korva, harmooni. Kaustisella perustetun Tallarin tehtävänä on tuoda suomalaista perinnemusiikkia tunnetuksi, ja entisajan pelimannien tapaan yhtye esiintyykin missä vain musiikille on tarvetta. Nelihenkisen peruskokoonpanonsa lisäksi Tallaria kuulee usein yhteistyöprojekteissa vierailevien muusikoiden kanssa ja toisinaan myös supistetulla koonpanolla, kuten nyt duona Oulun juhlaviikkojen kinokonsertissa.

Yhteistyössä: Oulun kaupungin kulttuuripalvelut ja Salon Virho
Konserttia tukee Musiikin edistämissäätiö.

Liput 15 € / eläkeläiset 12 €  / työttömät, opiskelijat, lapset, varus- ja siviilipalvelushenkilöt 9 €. Esityksiin käy Kaikukortti.

Ticketmasterin myyntipisteissä ja verkkokaupassa hintaan lisätään käsittelykulu ja tilausmaksu. Kulttuuritalo Valveen lippumyymälästä liput ilman kuluja. Lippuja myydään myös ovelta tuntia ennen näytöstä. Liput verkkokaupasta tästä linkistä.

Kuva: Jaani Föhr

Nuotin vieressä on tilaa -kuoropäivä

Lauantaina 27.8. ympäri Oulun keskustaa
Yhteiskonsertti klo 14–16 Rotuaarin aukiolla

Nuotin vieressä on tilaa valtaa jälleen Oulun kadut ja kuppilat! Seitsemättä kertaa järjestettävä kuoropäivä kokoaa Oulun alueen kuorolaulajat jälleen yhteen kolmen vuoden tauon jälkeen. Kuoropäivään osallistuu tänä vuonna 17 kuoroa ja lauluyhtyettä, jotka esiintyvät Oulun kahviloissa ja baareissa sekä Valkean kesäkadulla.

Iltapäivällä laulajat kokoontuvat Mannerheimin puistoon, josta he siirtyvät laulaen kulkueena Rotuaarin aukiolle. Rotuaarin yhteiskonsertissa osa kokoonpanoista esittää omaa ohjelmistoaan, ja konsertti aloitetaan ja lopetetaan yhteisnumeroilla. Tapahtuman taiteellisena johtajana toimii oululainen kuoronjohtaja Kristian Heberg.

Tapahtumiin on vapaa pääsy.

AIKATAULU

KUOROKULKUE
Mannerheimin puistosta Rotuaarin aukiolle klo 13.45.

YHTEISKONSERTTI ROTUAARIN AUKIOLLA klo 14–16. Juontajana Kati Jurkko. Esiintymässä Naiskuoro Aava, Kamarikuoro Aiolos, Lauluyhtye Haikia, Lauluyhtye Pyrstötähdet, Iin Mieslaulajat, Oulun NMKY:n mieslaulajat ja Cassiopeia. Yhteisnumeroissa mukana myös päivän muita kokoonpanoja.

BOOTTI RAVINTOLA, Kaarlenväylä 2
16.00 Duurisiskot
16.30 Oulun Tyypit
17.00 Oulun Teekkarikuoro TeeKu

HEMINGWAY’S ROTUAARI, Kirkkokatu 8
12.00 Oulun NMKY:n mieslaulajat
12.30 Lauluyhtye Pyrstötähdet
13.00 Kamarikuoro Aiolos
16.00 Oulun Kamarikuoro
16.30 Cassiopeia
17.00 Yläfemma
17.30 Amani

IRISH PUB ST. MICHAEL, Hallituskatu 13
17.00 Amani
17.30 Iin Mieslaulajat
18.00 Oulun Kamarikuoro
18.30 Lauluyhtye Haikia

JUMPRU PUBIN PATIO, Kauppurienkatu 6
16.00 Amani
16.30 Iin Mieslaulajat
17.00 Cocktail Cats Ensemble
17.30 Oulun Tyypit
18.00 Oulun Teekkarikuoro TeeKu
18.30 Viihdepiikkarit
19.00 Cassiopeia

KONDITORIA-KAHVILA SOFIA, Kauppurienkatu 14–16
12.30 Cocktail Cats Ensemble
13.00 Oulun Tyypit
16.00 Yläfemma
16.30 Lauluyhtye Pyrstötähdet
17.00 Lauluyhtye Haikia

OLUTHUONE LESKINEN, Kirkkokatu 10
12.30 Siltojen Laulu
13.00 Cassiopeia
13.30 Iin Mieslaulajat
16.00 Oulun Teekkarikuoro TeeKu
16.30 Viihdepiikkarit
17.00 Oulun Kamarikuoro
17.30 Lauluyhtye Haikia

VALKEAN KESÄKATU, Isokatu 25
11.30 Siltojen Laulu
12.00 Kamarikuoro Aiolos
12.30 Naiskuoro Aava
13.00 Oulun NMKY:n mieslaulajat

WINEBAR KURKELA, Pikisaarentie 1
17.00 Kamarikuoro Aiolos
17.30 Viihdepiikkarit
18.00 Duurisiskot

MUUTOKSET MAHDOLLISIA

Yhteistyössä:

Oulun juhlaviikot on yhdenvertaisuuden puolella ja kaveritapahtumanamme onkin elokuussa 1.-7.8.2022 järjestettävä Oulu Pride.