Ekstrat

Ekstrat ovat pisteenä iin päällä Oulun juhlaviikkojen ohjelmistossa. Oulun juhlaviikkojen tai yhteistyökumppaneidemme järjestämät Ekstrat tarjoavat yleisölleen laadukasta sisältöä ja unohtumattomia elämyksiä.

Alla vuoden 2021 extrat:

Laulu Suomaan kurjista 

13.8.2021 klo 19 Valvesali

Laulu Suomaan kurjista on luontokuvaajalegenda Hannu Hautalan kurkikuvien innoittama näyttämöteos. Tanssija Heli-Maria Latola ja lauluntekijä-artisti, musiikkivideo-ohjaaja Jukka Takalo ovat käsikirjoittaneet tarinan jonka myös itse esittävät.

Teoksessa luonnon isot kysymykset ja yksilöiden omat kohtalot kietoutuvat kurjen ja luontokuvaajan syvenevään suhteeseen. Lopulta tarina kasvaa koskettamaan yhden suon lisäksi koko maailmaa ristiriitoineen.

Nykytanssia, luontokuvia, videota ja kuplettimusiikkia yhdistelevän teoksen tyylilajia voisi luonnehtia intiimiksi sinfoniaksi tai kuplettioopperaksi. Omat mausteensa teokseen tuo vaatesuunnittelija-lavastaja Veera Vuorenpään moniaistillinen lavastus. Suopursu tuoksuu ja marjat maistuvat.

Sulje silmäsi ja kuule Kurkiaura Airwaysin kutsu!

Teos sopii kaikenikäisille. Kesto n. 50 min.

Kansanmusiikkikonsertti: Tuvista kuninkaallisiin hoveihin… aina kosmokseen asti 

29.8.2021 klo 14 Villa Salmenranta

Mitä tapahtuu kun kolme hyvin erilaista kokoonpanoa kohtaa saman teeman ympärillä? Mitä kaikkea kansanmusiikki voi olla? Miten perinne kohtaa nykyisyyden? Ja tulevaisuuden?

Luvassa on ikimuistoinen, uudenlainen konserttikokemus yleisölle. Tule kuuntelemaan kun paikalliset yhtyeet Rällä, Oulunsalo Ensemble ja Duo Anne-Mari Kanniainen & Heikki Ruokangas esittelevät näkemyksiään suomalaisesta ja pohjoismaisesta kansanmusiikista. Musiikin lomassa artistit myös kertovat suhteestaan kansanmusiikkiin ja kartoittavat kappaleiden taustoja.

Tuvissa soi 

RÄLLÄ

Rällä kahden viulun ja haitarin muodostama oululainen kansanmusiikkitrio. Yhtye keskittyy perinteiseen pelimannityyliin ja pohjoispohjalaiseen perinnemateriaaliin. Soitossa keskiössä ovat muusikoiden keskinäinen kommunikaatio, spontaanius, variointi, hyvä groove ja soittamisen riemu jossa kappaleiden sovitukset saattavat syntyä hetkessä.

Hoveissa musisoi

OULUNSALO ENSEMBLE 

Oulunsalo Ensemble ry. on ammattimuusikoista koostuva, yhtyesoitonopiskelijoita kouluttava orkesteri Oulun seudulla. Siinä opiskelijat soittavat ammattilaisten kanssa oppien niin sanotulla mestari-kisälliperiaatteella hyvää yhteismusisointia. Sinikka Ala-Leppilampi perusti yhtyeen omista oppilaistaan ja alueella vaikuttavista kollegoista ja on toiminut alusta alkaen sen taiteellisena johtajana sekä konserttimestarina. Yhtye toimii luonnollisesti myös ammattilaiskokoonpanona.

Kosmoksessa kaikuu

DUO ANNE-MARI KANNIAINEN JA HEIKKI RUOKANGAS

Duon ohjelmisto koostuu uudelleen sovitetusta suomalaisesta kansanmusiikista ja omista sävellyksistä. Kokoonpanon tavoitteena on oman paikallisen musiikkiperinnön vaaliminen, mutta myös sen uudistaminen ja esilletuominen ennennäkemättömällä tavalla. Kokoonpanon musiikillinen ilmaisu liikkuu free jazzin, kansanmusiikin ja avantgarden välissä.

Keltainen talo

20.-28.8.2021 Pikisaarentie 15, Oulu

Keltainen talo on ääni- esine- ja videoinstallaatio; monitaiteellinen muotokuva Pikisaaressa tyhjillään seisovasta talosta.

Toteutus: Mika Kiviniemi

Oulun kaupunki on tukenut teoksen valmistusta

Oulun juhlaviikot on yhdenvertaisuuden puolella ja kaveritapahtumanamme onkin elokuussa viikolla 31 järjestettävä Oulu Pride.