Uutiset

Taiteilija Anna-Mari Nousiainen Oulun Musiikkivideofestivaalien taiteelliseksi johtajaksi

Oulun Musiikkivideofestivaalien taiteelliseksi johtajaksi on valittu elokuvantekijä ja taitelija Anna-Mari Nousiainen. Edellinen taiteellinen johtaja oli kuvataiteilija Jaakko Mattila.

Monipuolista uraa liikkuvan kuvan parissa tehneellä Nousiaisella on laaja kokemus musiikkivideo- ja elokuvakentältä, ja hän on toiminut muun muassa ohjaajana, valaisijana, kuvaajana sekä leikkaajana. Lukuisia musiikkivideoita tehnyt Nousiainen työskentelee aktiivisesti sekä elokuva-alalla että taiteen parissa ja ohjaa vuosittain 1–2 musiikkivideota.

TV- ja elokuvatuotantojen parissa työskennellyt Nousiainen on Tampereella toimivan Musavideorama-festivaalin perustaja ja tuottaja. Vapaan taiteen kentällä hän työskentelee video- ja valokuvataiteen parissa ja hänen näyttelytöitään on nähty muun muassa Flow Festivaaleilla.

Vuoden 2018 Oulun Musiikkivideofestivaalin kotimaisen musiikkivideokilpailun tuomaristossa toiminut Nousiainen kertoo suunnitelmistaan festivaalin varalle seuraavaa:

“Aloitan työni Oulun Musiikkivideofestivaaleilla innostuneena musiikkivideokentän liikehdinnästä ja festivaalin mahdollisuuksista! Aion laajentaa festivaalinäytösten master class -ohjelmistoa sekä lisätä näytösten musiikkivideoaiheisia keskusteluja niin alan ammattilaisille, harrastajille kuin innokkaalle festivaaliyleisöllekin. Ihmiset tekevät festivaalin ja aion kunnioittaa jo olemassa olevaa upeaa OMVF:n henkeä, mutta haluan tavoitella uudistetulla ohjelmistolla uusia tekijöitä ja yleisöjä.”

Oulun Musiikkivideofestivaaleja vietetään 22.–25.8.2019 osana Oulun juhlaviikkoja.

Takaisin

UUTISET

Maailman vanhin musiikkivideofestivaali Oulun Musiikkivideofestivaalit järjestetään jo 26. kertaa. Äänen…
Oulun juhlaviikkojen ohjelmistossa on tänä vuonna vuorossa kaksi Makrokonserttia. Makrokonsertti tuo…
Poikkitaiteellisen sanataidefestivaalin Oulun Muusajuhlien ohjelmistoon kuuluu tänä vuonna lähes 80…

TILAA UUTISKIRJE

Tapahtumien superkuukauden viimeisimmät kuulumiset kootusti sähköpostiisi?

Tilaamalla uutiskirjeen, hyväksyn käyttöehdot.