Uutiset

Taiteilija Anna-Mari Nousiainen Oulun Musiikkivideofestivaalien taiteelliseksi johtajaksi

Oulun Musiikkivideofestivaalien taiteelliseksi johtajaksi on valittu elokuvantekijä ja taitelija Anna-Mari Nousiainen. Edellinen taiteellinen johtaja oli kuvataiteilija Jaakko Mattila.

Monipuolista uraa liikkuvan kuvan parissa tehneellä Nousiaisella on laaja kokemus musiikkivideo- ja elokuvakentältä, ja hän on toiminut muun muassa ohjaajana, valaisijana, kuvaajana sekä leikkaajana. Lukuisia musiikkivideoita tehnyt Nousiainen työskentelee aktiivisesti sekä elokuva-alalla että taiteen parissa ja ohjaa vuosittain 1–2 musiikkivideota.

TV- ja elokuvatuotantojen parissa työskennellyt Nousiainen on Tampereella toimivan Musavideorama-festivaalin perustaja ja tuottaja. Vapaan taiteen kentällä hän työskentelee video- ja valokuvataiteen parissa ja hänen näyttelytöitään on nähty muun muassa Flow Festivaaleilla.

Vuoden 2018 Oulun Musiikkivideofestivaalin kotimaisen musiikkivideokilpailun tuomaristossa toiminut Nousiainen kertoo suunnitelmistaan festivaalin varalle seuraavaa:

"Aloitan työni Oulun Musiikkivideofestivaaleilla innostuneena musiikkivideokentän liikehdinnästä ja festivaalin mahdollisuuksista! Aion laajentaa festivaalinäytösten master class -ohjelmistoa sekä lisätä näytösten musiikkivideoaiheisia keskusteluja niin alan ammattilaisille, harrastajille kuin innokkaalle festivaaliyleisöllekin. Ihmiset tekevät festivaalin ja aion kunnioittaa jo olemassa olevaa upeaa OMVF:n henkeä, mutta haluan tavoitella uudistetulla ohjelmistolla uusia tekijöitä ja yleisöjä."

Oulun Musiikkivideofestivaaleja vietetään 22.–25.8.2019 osana Oulun juhlaviikkoja.


Lisää ajankohtaista

chevron-down