Uutiset

Taiteiden Yöstä vauhtia loppuviikkoon

Oulun juhlaviikot jatkuu tällä viikolla mm. kuorolaulun, ilma-akrobatian sekä lukuisien muiden tapahtumien voimin. Eniten tapahtumia sisältää koko torstain kestävä Oulun Taiteiden Yö, kun Oulu muuttuu hetkessä suureksi kulttuuriareenaksi. Luvassa on kymmenittäin erilaisia tapahtumia ympäri kaupunkia.

Niin ikään torstaina alkava Desingtori esittelee kolme päivän ajan pohjoista muotoilua ja taidekäsityötä. Alan osaajat esittelevät ja myyvät teoksiaan DJ Illyanan soittaman musiikin tahdissa. Paikalle saapuu muun muassa japanilaista muotia Suomeen tuova Yado Oikawa. Myös oheistoimintaa on tarjolla, kun Eero Räisänen lausuu runojaan ja Pop up -kahvila on avoinna tapahtuman ajan. Ovet aukeavat Pakkahuoneenkatu 5:ssä torstaina ja perjantaina kello 16, ja lauantaina jo ennen puolta päivää. Tapahtuma on ikärajaton sekä pääsymaksuton.

Kulttuuritalo Valveella nähdään torstaina kello 19 kriitikoiden ylistämä Salla Hakanpään sooloesitys Pinta osana Flow-sirkussarjaa. Pinta esitetään myös perjantaina klo 14. Liput 20/15 € ennakkoon Lippupalvelusta ja ovelta, mikäli niitä on jäljellä.

Viikonlopun aikana nähdään myös nykytanssia ja ilma-akrobatiaa käsittävä sirkusteos Floreo Aerealis, jonka miljöönä toimii Oulun kasvitieteellinen puutarha. Ilona Jäntin esittämä ja ohjaama teos kulkee pitkin kasvihuoneita, joka vie katsojan lapsuuden huolettomaan ja mutkattomaan maailmaan. Kaikki esitykset on loppuunmyyty ennakkoon.

Lauantaina Rotuaarilla kuullaan myös kuorolaulua, kun legendaarinen Mikko Alatalo juontaa ja esittelee Oulun seudulta tulevia kuorokokoonpanoja. Rotuaarilla kello 14 käynnistyvässä Nuotin Vieressä On Tilaa -yhteiskonsertissa esiintyy muun muassa Aki Saarelan kvartetti, Naiskuoro Ouluttaret sekä monia muita Oulun seudun lauluryhmiä. Rotuaarin lavalla esiintyviä kuoroyhtyeitä nähdään päivän aikana myös Oulun ravintoloissa. Kuorot on kutsunut koolle kuoromusiikin läänitaitelija Mihkel Koldits. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Elokuun viimeiseen päivään asti jatkuviin Oulun juhlaviikkojen ohjelmistoon kuuluu esimerkiksi nykyteatteria, makrokonsertteja, ilmakitaransoittoa MM-tasolla sekä monia muita hätkähdyttäviä ja häkellyttäviä elämyksiä musiikin, taiteen ja kulttuurin parissa.

Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijoista koostuva verkkotoimitus raportoi tapahtumista koko elokuun ajan. Videot ja kuvat ovat katsottavissa osoitteessa www.oulunjuhlaviikot.fi


Lisää ajankohtaista

chevron-down