Uutiset

Rytmi palaa Rauhalaan

Oululainen jazz- ja rytmimusiikin festivaali Elojazz palaa juurilleen Rauhalaan 25. festivaalivuotenaan. Tapahtuman järjestää Jazz 20 ry, joka juhlii tänä vuonna 40-vuotista taivaltaan. Elojazz virittäytyy Rauhalaan 1.-3. elokuuta, ja ensimmäisenä festivaalipäivänä ohjelmassa on Jukka Perko plays Simon & Garfunkel.

 

Jukka Perko plays Simon & Garfunkel on täyttänyt saleja ympäri Suomen kuluneen vuoden aikana.  Konsertissa kuullaan musiikkia albumilta ”Paul Desmond plays Simon & Garfunkel”, jonka Veli-Matti Halkosalmi on nuotintanut alkuperäislevytykseltä. 60- ja 70-lukujen nostalgisiin radiohitteihin lukeutuvat mm. Mrs. Robinson, Bridge Over Troubled Water sekä El Condor Pasa.

 

Suomalaisten suosikkisaksofonisti Jukka Perko saavutti jazzpiirien tietoisuuden jo teini-iässä, kun hän esiintyi Pori Jazzeilla vuonna 1986. Suomen Jazzliiton myöntämän Yrjö-palkinnon hän sai jo vuonna 1989. Perkon kanssa lavalle nousee suomalaisista eturivin jazzmuusikoista koostuva trio: Aki Rissanen, piano; Antti Lötjönen, kontrabasso sekä Teppo Mäkynen, rummut. Jousissa kuullaan nuoria oululaismuusikoita Madetojan musiikkilukiosta.

 

Rauhala tarjoaa Elojazzeille toimivan ympäristön

Festivaalin siirtyminen Rauhalaan on luonnollinen ratkaisu juhlavuoden kunniaksi. Paluu Rauhalaan tekee festivaalista intiimimmän ja yhtenäisemmän, ja Rauhala tarjoaa festivaalille valmiin ja erittäin monipuolisen ympäristön. Pihapiirissä on valmiina kaksi toimivaa ravintolaa toimintoineen: Rauhala ja juuri avattu Tuba. Rauhalan sisätilat valjastetaan vip- ja yritysasiakkaiden käyttöön. Puutarhamaista tunnelmaa pihaan saadaan mm. telttakatoksilla ja päivänvarjoilla. Yhteensä käytössä on lähes 700 asiakaspaikkaa.

 

Jazz 20 ry uskoo muutoksen vapauttavan resursseja ympärivuotiseen toimintaan. Yhdistys tarjoaa rytmimusiikin ystäville enemmän tapahtumia, joista vuonna 2013 tärkeimpänä lokakuussa järjestettävät Suomen Jazzliiton Kansalliset Jazzpäivät.

 

Festivaalin ohjelma julkaistaan toukokuun alkupuolella. Elojazzia järjestää Jazz 20 ry ja taiteellisena johtajana on toista vuotta trumpetisti Jukka Eskola.


Lisää ajankohtaista

chevron-down