Uutiset

Puhelias Elias on herkkä musiikkinäytelmä lapsesta muutosten keskellä

Ekaluokkalainen Elias on tavallisesti puhelias poika, mutta nyt vanhemmat ovat eronneet ja Eliaksen sanat kadonneet. Kahdessa kodissa asuminen, ekaluokan alkaminen ja muut uudet asiat, kuten koulun säännöt, saavat Eliaksen vaitonaiseksi. Paras ystävä Priikin on kovin kaukana. Miten tästä kaikesta voi pieni ihminen selvitä?

Tällaisista lähtökohdista alkaa Oulun juhlaviikot esittää -sarjassa tänä vuonna nähtävä Puhelias Elias -musiikkinäytelmä, joka avaa kauniisti ja herkästi lasten kokemusmaailmaa perheiden monimuotoistumisen keskellä.  Esitys perustuu Essi Kummun samannimiseen lastenkirjaan, joka oli Finlandia-palkintoehdokkaana vuonna 2012.

Teoksen tuottaja, vuonna 2016 perustettu Pohjoinen oopperakomppania | The Northern Opera Company on Pohjois-Suomen ainoa monitaiteellisesti suuntautunut oopperateatteri, joka suunnittelee ja tuottaa oopperateatteriesityksiä ja etsii uusia näkökulmia ja avauksia, jotka lisäävät keskustelua sekä taiteen lajien että yleisön välillä. Puhelias Elias on vastaavasta oiva esimerkki. Oulun juhlaviikot saavat kunnian toimia esityksen ensi-ilta-isäntänä.

Ensi-ilta nähdään 5.8. kello 18 alkaen Kulttuuritalo Valveen Valvesalissa. Esityksen kesto on n. 30 min, ja se on suunnattu erityisesti 4–10-vuotiaille sekä heidän vanhemmilleen.

Esitysaikataulut ja liput löydät täältä.


Lisää ajankohtaista

chevron-down